Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Washington Post, Kanal İstanbul’u yazdı: “Kaptanlar kanal konusunda istekli görünmüyor”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Washington Post gazetesi, Kanal İstanbul projesiyle ilgili Türk gemi kaptanlarıyla görüştüğü bir haber yayımladı. Haberde Türk kaptanların projeye sıcak bakmadığı belirtildi. Gazete ayrıca, Kanal İstanbul’u gereksiz, pahalı ve tehlikeli bir proje olarak olarak nitelendirdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Washington Post gazetesi, Kanal İstanbul ve İstanbul Boğazı hakkında Türk gemi kaptanlarıyla konuştuğu bir haber yayımladı. Haberde, Türk kaptanların projeye sıcak bakmadığını belirtilirken, Kanal İstanbul “gereksiz, pahalı ve tehlikeli” bir proje olarak nitelendirildi.

WP: “Kanal İstanbul, Erdoğan’ın siyasi mirasının merkezi”

Haberde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “siyasi mirasının merkezi” olarak nitelendirilen Kanal İstanbul’un neden olduğu tartışmaya yer verildi. Bazı milletvekilleri ve destekçilerin boğazdaki kaza risklerine karşı kanalın gerekli olduğunu savunduğu belirtildi. Diğer yandan, projeye karşı çıkanların ise kanalı gereksiz ve aşırı pahalı olarak nitelendirdiğine ve yaklaşık 45 kilometre uzunluğunda olması planlanan kanalın inşaatının çevresel felaketlere yol açabileceği uyarısında bulunduğuna dikkat çekildi.

Kaptanlar kanal konusunda istekli görünmüyor

Başta devlete bağlı çalışanlar olmak üzere Washington Post’un ulaştığı kaptanların hemen hemen hiçbiri siyasi bir tartışma haline gelen Kanal İstanbul konusunda yorum yapmak istemedi. Öte yandan haberde, kaptanların bu mega proje için istekli olduklarını da söylemedikleri belirtildi. Habere göre Kanal İstanbul hakkında yorum yapmayan kaptanlar, bütün risklere rağmen kendi tecrübe ve eğitimlerinin İstanbul Boğazı’nı güvende tutmaya yeteceğine inandıklarını söyledi.

Kaynak: The Washington Post

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.