Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada’nın Quebec eyaletinde aşı olmayanlar vergi ödeyecek

Kanada’nın koronavirüs ile bağlantılı ölüm sayılarının en fazla görüldüğü Quebec eyaletinde, aşı yaptırmayanlar sağlık vergisi ödeyecek. Quebec Başbakanı Francois Legault, aşılanmayanların ödeyecekleri vergi miktarının henüz net olarak belirlenmediğini fakat miktarın yüksek olacağını söyledi.

Kanada’nın Quebec eyaletinin başbakanı Francois Legault, aşılanmayanların sağlık vergisi ödeyeceklerini duyurdu. Legault gazetecilere verdiği demeçte, “Nüfusun yüzde 90’ı aşılandı. Aşılanmayan yüzde 10’luk kesim, eyaletteki diğer insanlar için mali yük oluşturuyor. Bu yüzden böylesi bir önlemi aşılananlara borçluyuz” dedi.

Her gün 22:00-05:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanan eyalette, geçen hafta alınan bir kararla da alkollü içki satılan dükkanlara sadece aşı sertifikası olanların girebileceği açıklanmıştı.

Verilere göre eyalet genelindeki nüfusun yüzde 85’inden biraz fazlası 1 Ocak itibarıyla en az bir doz aşı olmuş, 12,8’i ise hiç aşılanmamış durumda. Eyalette son dönemde koronavirüsün Omicron varyantının da etkisiyle vaka sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Vakaların yarısından fazlasını, yoğun bakımdaki hastaların ise yüzde 45’ini aşılanmayanlar oluşturuyor.

Eyaletin en büyük şehri Montreal’deki hastaneler yüzde 100 kapasiteye yaklaştı ve boş yatak bulunmuyor. 8 milyon nüfuslu Quebec’te koronavirüsten bugüne kadar 12 bin 28 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.