Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sanaldan gerçeğe: Cem Bölükbaşı, Formula 2 Şampiyonası’nda yarışacak ilk Türk yarış pilotu

Espor’da adından sıkça söz ettiren Cem Bölükbaşı, sanal dünyadan gerçek pistlere geçiş yaptığını açıkladı. Charouz Racing System takımının koltuğuna oturacak Bölükbaşı, FIA Formula 2 Şampiyonası’nda yarışacak ilk Türk yarış pilotu olacak.

Cem Bölükbaşı, Formula 2 Şampiyonası’nda yarışacak ilk Türk yarış pilotu olacak

2017 yılından bu yana Espor dünyasında adından sıkça söz ettiren Cem Bölükbaşı, Türkiye motor sporları tarihinde bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. “Sanaldan gerçeğe” sloganıyla yarışan genç pilot, 2022’de Formula 1’in bir alt destek serisi olan Formula 2 takımlarından Charouz Racing için yarışacak. Böylelikle FIA Formula 2 Şampiyonası’nda yarışacak ilk Türk yarış pilotu olacak Bölükbaşı, aynı zamanda Espor’dan Formula pistlerine geçiş yapan ilk sporcu olma unvanını da kazanacak.  

İstanbul’da bugün (12 Ocak) düzenlenen basın toplantısında konuşan Cem Bölükbaşı, “Benim için inanılmaz bir gelişme bu. Sanal yarışlarda binlerce saat antrenman yapıp, Formula 1 Espor yarışlarında dünya şampiyonlukları kazanırken hayalimde hep bir gün gerçek yarış pistlerinde de yeteneklerimi gösterebileceğim düşüncesi vardı. Son iki yılda çeşitli şampiyonalarda elde ettiğim başarılarla bunu kanıtladığımı düşünüyorum. En son çıktığım Euroformula Open şampiyonası oldukça başarılı geçti. 15 yarışta sekiz kez podyuma çıktım ve iki yarışı da birinci bitirdim. Simulasyonda yaptığım antrenmanların yarış kariyerimde çok büyük katkısı oldu. İlk kez kullandığım araçlarda podyuma çıkmayı başardım. Şimdi ise sadece birkaç hafta önce ilk defa resmi test sürüşlerine çıktığım Formula 2 aracıyla tam sezon FIA Formula 2 Şampiyonası’nda yarışacağım” dedi.

Bölükbaşı, “Türkiye ve dünya motor sporları tarihine yeni rekorlar eklemek için elimden gelenin en iyisini yapacağım” diyerek kendisine duyduğu güvenin altını çizdi. 

23 yaşındaki sporcu, 2017 ve 2018 F1 ESpor Serisi’nde yarıştıktan sonra GT4 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etti. 2020 ile 2021 yıllarında da GT4 Avrupa Şampiyonası’nda kariyerine devam eden Bölükbaşı, şampiyonanın Pro-Am kategorisinde iki galibiyet kazandı. Genç pilot, 2021 yılında F3 Asya Şampiyonası’nda da ter döktü. Euroformula Open’da başarılı bir performans ortaya koyan Bölükbaşı, Hungaroring ve İspanya’da podyumun zirvesine çıkmayı başardı. 

Formula 1 resmi hesabı, Espor’dan Formula 2’ye geçiş yaparak tarihte bir ilke imza atan Cem Bölükbaşı’nı tebrik etti. 

Formula 2’de takvim yılı

FIA Formula 2 2022 Şampiyonası’nda Çek takımı Charouz Racing System ile yarışacak Cem Bölükbaşı’nı uzun bir takvim yılı bekliyor. Bahreyn Uluslararası Pisti’nde 18-10 Mart’ta başlayacak F2 2022 Şampiyonası, 14 hafta boyunca sırasıyla Cidde, Imola, Barselona, Monte Carlo, Bakü, Silverstone, Spielberg, Budapeşte, Spa-Francorchamps, Zandvoort, Monza ve Sochi pistlerinde koşulacak. Formula 2, 18-20 Kasım günlerinde Yas Marina’da düzenlenecek yarışın ardından sona erecek. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.