Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Novak Djokovic’in Avustralya vizesi bir kez daha iptal edildi

Teniste erkekler dünya 1 numarası Novak Djokovic’in Avustralya vizesi, yasaların göçten sorumlu Devlet Bakanı Alex Hawke’ye tanıdığı yetki kapsamında, bir kez daha iptal edildi. 

Djokovic’in Avustralya vizesi, göçten sorumlu devlet bakanı tarafından iptal edildi

Teniste erkekler dünya 1 numarası Novak Djokovic’in Avustralya vizesi, spor dünyasını meşgul etmeye devam ediyor. Djokovic’in 2022 Avustralya Açık’a katılabilmek için aldığı tıbbi muafiyet için sunduğu gerekçelerinin yetersiz bulunması sebebiyle Avustralya vizesi iptal edilmiş fakat Sırp tenisçi iptale ilişkin açtığı davayı kazanmıştı. Konu ile ilgili bugün (14 Ocak) bir gelişme daha yaşandı. Göçten sorumlu Devlet Bakanı Alex Hawke, Sırp tenisçinin vizesinin Avustralya tarafından sağlık ve düzeni koruma gerekçeleri gösterilerek iptal edildiğini kamuoyuna duyurdu.

Hawke, “Bana verilen yetkiye dayanarak toplum sağlığı ve iyiliği için Novak Djokovic’in vizesini iptal ediyorum” dedi. Avustralya İçişleri Bakanı Karen Andrews ve Göçmenlik Bakanı Alex Hawke’ın, 17 Ocak tarihinde başlayacak Avustralya Açık öncesi Djokovic’i sınır dışı etme yetkisi bulunuyordu.

Halen Melbourne’de bir gözetim merkezinde konaklayan Djokovic’in bu karara itiraz etmesi bekleniyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.