Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

44. Dakar Rallisi sona erdi – Otomobil kategorisinde Nasser Al-Attiyah, motosiklet sınıfında Sam Sunderland şampiyon

Suudi Arabistan’ın ev sahipliği yaptığı 44. Dakar Rallisi, Bisha ile Cidde şehirleri arasındaki 164 kilometrelik parkurda yapılan 12. etabın ardından sona erdi. Otomobil kategorisinde Nasser Al-Attiyah, motosiklet sınıfında ise Sam Sunderland şampiyon oldu

Nasser Al-Attiyah, Dakar Rallisi’nde şampiyonluğa ulaştı

Suudi Arabistan’da düzenlenen 44. Dakar Rallisi, Bisha ile Cidde şehirleri arasındaki 164 kilometrelik parkurda yapılan 12. etabın ardından sona erdi. Otomobil kategorisinde etap birinciliğini, 1 saat 35 dakika 19 saniyelik derecesiyle Toyota Gazoo takımının pilotu Güney Afrikalı Henk Lategan elde etti. Toyota Gazoo takımının Katarlı pilotu Nasser Al-Attiyah ise etabı, 1 saat 43 dakika 12 saniye ile tamamlamasına rağmen genel klasmanda şampiyonluğa ulaştı. 38 saat 33 dakika 3 saniyelik toplam zamanıyla Dakar Rallisi’nde dördüncü kez şampiyonluğa ulaşan Al-Attiyah, 12. etaba 33 dakikalık avantaj ile başlamıştı. Dakar Rallisi’nde ikinci sırayı, Bahreyn Raid pilotu Fransız Sebastien Loeb, üçüncü sırayı ise Overdrive Toyota pilotu Suudi Arabistanlı Yazeed Al-Rajhi elde etti. 

Sam Sunderland, ikinci kez şampiyon

44. Dakar Rallisi’nde motosiklet kategorisinde de şampiyon belli oldu. Son etabı, 1 saat 40 dakikalık derecesiyle Monster Energy Honda’dan Şilili Pablo Quintanilla kazandı. Son yarışa genel klasman lideri olarak başlayan GasGas takımının İngiliz sürücüsü Sam Sunderland, etabı sekizinci sırada tamamlamasına rağmen Dakar Rallisi’nde mutlu sona ulaştı. Toplam 38 saat 47 dakika 30 saniyelik süreye imza atan Sunderland, böylelikle kariyerinin ikinci Dakar Rallisi şampiyonluğunu elde etti. Son etabı lider tamamlayan Quintanilla, genel klasmanda ikinci sırayı elde ederken üçüncülüğü Red Bull KTM sürücüsü Avusturyalı Matthias Walkner kazandı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.