Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanlığı’na proje tepkisi – Medyascope vatandaşlara sordu: “Kendi belediyelerine ödenek var, muhalefet partilerine yok”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, finansmanı hazır projelere Cumhurbaşkanlığı tarafından onay verilmemesine tepki gösterdi. İmamoğlu sosyal medya hesabından, “Milyonlarca vatandaşın kullanacağı İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metrosunun yapımını kimse engelleyemeyecek. Projeler hazır, yatırımcılar hazır, finansmanı hazır ama bir imza eksik. Neden?” diye sordu ve İBB Meclisi’nde kabul edilen ancak Cumhurbaşkanlığı onayı bekleyen 300 metrobüs için borçlanma yetkisi alındığını da hatırlattı. Medyascope, metro hattının geçtiği Bakırköy-İncirli’de vatandaşlara, Cumhurbaşkanlığı ile İBB arasındaki gerginliği sordu. Bir vatandaş, “Adaletsizlik bu, neden kendi belediyelerine ödenek var da muhalefet partilerine ödenek yok?” dedi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi’nde kabul edilen finansmanı hazır projelerin Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 yılı bütçesinde yer almaması ile ilgili dün (16 Ocak) sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Cumhurbaşkanlığımız, finansını bulduğumuz 300 metrobüs alımını uygun görmemiş ve 2022 yatırım planına almamış. Sorun yok, o alımları yaparız ama milyonlarca İstanbullunun yaşadığı 3. Bölge’ye yapacağımız metronun finansı bile hazırken, neden onay vermediniz, onu anlamadık. Milyonlarca vatandaşın kullanacağı İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metrosunun yapımını kimse engelleyemeyecek. Projeler hazır, yatırımcılar hazır, finansmanı hazır ama bir imza eksik. Neden?” diye sordu. Metro hattının geçtiği Bakırköy-İncirli’deki bir vatandaş, “Adaletsizlik bu, neden kendi belediyelerine ödenek var da muhalefet partilerine ödenek yok?” dedi. 

Vatandaş tepkili

Başka bir vatandaş ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu ve İmamoğlu’na destek vermesini istedi. Aynı vatandaş, “Her ikisi de halk için çalışıyor, bence hiçbir parti ayırt etmeden cumhurbaşkanının destek vermesi gerekiyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı ile İBB arasındaki finansman onayı vermeme krizini “çocukça” bulan bir vatandaş, Cumhurbaşkanlığı’nın tavrını “hazımsızlık” olarak gördüğünü söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.