Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da cumhurbaşkanı adayı Zemmour nefret söyleminden mahkum oldu, 10 bin euro para cezasına çarptırıldı

Fransa’da nisan ayında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour, 2020’de refakatçisi olmayan göçmen çocuklara yönelik açıklamalarından dolayı nefret söyleminden mahkûm oldu. Zemmour, Paris Mahkemesi tarafından 10 bin euro para cezasına çarptırıldı.

Fransa’da aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour, göçmen çocuklara karşı nefret söyleminde bulunduğu gerekçesiyle Paris Mahkemesi tarafından 10 bin euro para cezasına çarptırıldı.

Zemmour’un avukatı, mahkemenin kararına itiraz edeceklerini ve kararı temyize götüreceklerini söyledi. Karara sosyal medyadan tepki gösteren Zemmour ise ifade özgürlüğünün kısıtlandığından şikayet etti ve “ideolojiyi mahkemelerden acilen çıkarmaya” ihtiyaç olduğunu söyledi.

Eric Zemmour

Dava, Zemmour’un 2020’de katıldığı bir televizyon programında, refakatsiz göçmen çocukları “hırsızlar”, “tecavüzcüler” ve “katiller” olarak nitelendirmesinin ardından açıldı. Zemmour göçmenler ile ilgili açıklamasında, “Burada yapacakları bir şey yok. Hırsızlar, katiller, tecavüzcüler, hepsi bu. Geri gönderilmeli ve hatta gelmemeliler” demişti.

Cumhurbaşkanı adayı Zemmour, İslam ve göç karşıtı görüşleri ile tanınıyor.

Anketler Zemmour’un, nisan ayında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda oyların yaklaşık yüzde 11’ini alabileceğini gösteriyor.

Kaynak: BBC

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.