Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aşı karşıtı tenisçi Novak Djokoviç’in koronavirüs yatırımları ortaya çıktı

Aşı muafiyeti tartışmalarının ardından geçen hafta Avustralya’dan sınır dışı edilen teniste erkekler dünya bir numarası Novak Djokovic’in, koronavirüs için aşı içermeyen bir tedavi geliştirmeyi amaçlayan Danimarkalı bir biyoteknoloji firmasının hisselerinin yüzde 80’ine sahip olduğu ortaya çıktı.

Novak Djokovic

Aşı muafiyeti belgesi tartışmalarının ardından Avustralya hükümeti tarafından vizesi iptal edilerek sınır dışı edilen Novak Djokovic’in 2020 yılında “QuantBioRes” adlı koronavirüs ilacı geliştiren şirketin hisselerinin yüzde 80’ini satın aldığı ortaya çıktı. Şirketin CEO’su Ivan Loncarevic basına verdiği demeçte, Djokovic’in yatırımını doğruladı. 

Loncarevic Financial Times’a verdiği demeçte, 150 milyon dolardan fazla para ödülü kazanan Djokovic ile 2021 Kasım’dan bu yana konuşmadığını ve Djokovic’in aşı karşıtı olmadığını söyledi.

Ülkede varlığı huzursuzluk

Avustralya Göçmenlik Bakanı Alex Hawke, Djokovic’in ülkedeki varlığının “aşı karşıtı bir tılsım” olduğunu ve bunun halk arasında bir huzursuzluk yaratabileceğini belirtti.

Alex Hawke

Şirketin koronavirüs aşısı değil bir tedavi üzerinde çalıştığını vurgulayan Loncarevic, QuantBioRes’in Danimarka, Avustralya ve Slovenya’da çalışan 11 araştırmacısı olduğunu belirtti.

Fransız hükümetinin pazartesi günü (17 Ocak) tüm sporcuların spor etkinliklerine katılmak ve yarışmak için aşı olmaları gerektiğine karar vermesinin ardından Djokovic’in, mayıs ayındaki Roland Garros’a katılması da yasaklanabilir.

Kaynak: The Guardian

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.