Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doktor Ertan İskender’i bıçaklayan saldırgana 16 yıl hapis

Ankara’da kendisini tedavi eden doktor Ertan İskender’i bıçaklayarak yaralayan Bayram Nargüner, 16 yıl iki ay hapis cezasına çaptırıldı. Nargüner’e indirim uygulanmadı. Saldırının ardından mesleği bırakan doktor Ertan İskender, Medyascope‘a açıklamasında, “Hiçbir şeyin değişmediğini görmek çok acı. Sözlü ve fiziksel şiddete rağmen çalışacak kadar değersiz değilim” demişti.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli asistan doktor Ertan İskender, 27 Mayıs 2021’de hastası Bayram Nargüler’in bıçaklı saldırısı sonrası sırtından ve sağ elinden yaralanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede saldırgan Bayram Nargüler hakkında “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs” ve “Hakaret” suçlarından 13 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Bayram Nargüner’in yargılandığı davada karar açıklandı.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı “Kamu görevlisini kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan15 yıl, “hakaret” suçundan bir yıl iki ay olmak üzere toplam 16 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

En üst sınırdan ceza veren mahkeme, sanık hakkında takdir indirimi de uygulamadı.

Doktor İskender, saldırının ardından görevinden istifa etmişti.

Meydascope’tan Zelal Direkçi’ye konuşan İskender, saldırının ardından hastanede hiçbir güvenlik önlemi alınmadığını vurgulayarak, “Gidiyorsunuz ve hiçbir şeyin değişmediğini görüyorsunuz. Bu çok acı bir şey. Kırgınlığım daha da arttı ve artık uzatmanın bir anlamı olmadığını düşündüm. Sözlü ve fiziksel şiddete rağmen çalışacak kadar değersiz değilim. Aynı şartları kabul edip mesleğime geri dönersem söylediğim her şey boşa gitmiş olur. Tekrar aynı şartlarda çalıştırılmak bana aşağılanmak gibi geliyor. Felç olsaydım kim bana ne yapabilirdi? Hayatımı kaybetseydim, başsağlığı dilenir ve iki ay sonra unutulurdu. Biz bu kadar değersiz değiliz” açıklamasında bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.