Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Üsküdar Belediyesi halk ekmek büfesine elektrik vermiyor” iddiası – Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama: “İşletmecimiz Güneydoğu gazisi, elektrik bağlanmadığı takdirde büfeyi kapatacak”

Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, Üsküdar Belediyesi’nin elektrik vermediği halk ekmek büfesine ilişkin Medyascope’a konuştu. Nama, büfeyi işleten gazi Rıfat Aslan’ın elektrik olmadığı için ısınamadığını bu nedenle Aslan’ın halk ekmek büfesini kapatacağını söyledi.

Özgen Nama, İstanbul-Üsküdar’da gazi Rıfat Aslan’ın işlettiği halk ekmek büfesine ilişkin Medyascope’a konuştu. Nama, elektrik olmadığı ve hava soğuduğu için işletmeci Aslan’ın büfeyi kapatacağını belirtti.

Nama, “Orada bir büfe işletmecimiz var. Kendisi Güneydoğu gazisi, 60’lı yaşlarda bir ağabeyimiz, platin takıyor ve orada soğukta titriyor. Büfesine elektrik bağlanmasını talep ediyor. Büfelere elektrik gibi işlemlerin bağlanması ilçe belediyelerinin yetkisinde. Üsküdar Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne sadece bir yazı yazacak. Bu yazı verildiği takdirde elektrik bağlanır. Orada bir ısıtıcı ile sıcak bir ortamda vatandaşlarımıza, sağlıklı ekmeği ucuza satmaya devam edecektir. Ama elektrik bağlanmadığı takdirde kendisi, ‘Ben artık dayanamıyorum, büfeyi bırakmak zorunda kalacağım’ diyor. Bugün de kendisini ziyaret edeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan Üsküdar Belediyesi’nin büfenin önündeki kaldırımları söktüğü iddia edildi ancak belediye iddiayı yalanladı. Nama konu hakkında, “Bizim için kaldırım çalışması bir sorun değil, elektriğinin bağlanmaması sorun” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.