Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Avustralya Açık’ta heyecan dolu çeyrek finallerin ardından yarı finaller başlıyor: Kadınlarda Ash Barty set vermeden ilerliyor – Erkeklerde Rafael Nadal mucizesi

2022’nin ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık’ta, erkeklerde dört maçın üçü beş sete giderken kadınlarda Ashleigh Barty, güçlü ilerleyişini sürdürüyor.

Melbourne Park’ın ev sahipliği yaptığı 2022 Avustralya Açık’ın ikinci haftasında, tek kadınlar ve erkeklerde büyük heyecana sahne olan çeyrek final maçları sonuçlandı ve yarı finale kalan sekiz isim belli oldu.

Ashleigh Barty yarı finalde

Madison Keys, Barbora Krejcikova’yı 6-3, 6-2 set sonuçlarıyla 2-0 mağlup etti ve adını 2022 Avustralya Açık’ta yarı finale yazdıran ilk isim oldu. Bu sonuçla 26 yaşındaki ABD’li raket, beşinci Grand Slam yarı finaline ulaştı.

Ev sahibi ve turnuvanın tek kadınlardaki favorisi Ashleigh Barty, çeyrek finalde Jessica Pegula’yı 6-2, 6-0’lık setlerle mağlup ederek Madison Keys’in yarı finaldeki rakibi oldu. Dünya bir numarası Barty, henüz Melbourne’de set kaybetmedi.

Ash Barty’nin Roger Federer’e saygısı sonsuz:

Tek kadınlarda diğer yarı final eşleşmesinin ismi, Iga Swiatek – Danielle Collins oldu. Dünya yedi numarası Swiatek, Rod Laver Arena’da üç saati aşan maçta tecrübeli rakibi Kaia Kanepi’yi 4-6, 7-6 ve 6-3 ile geçerek kariyerinin ilk Avustralya Açık yarı finaline ulaştı. 20 yaşındaki Polonyalı, 2020 Fransa Açık’ın ardından ikinci Grand Slam zaferini arıyor.

Iga Swiatek’in inanılmaz maç sayısı:

Amerikalı Danielle Collins ise nisan ayında geçirdiği ameliyatın ardından büyük bir başarı göstererek Iga Swiatek’in yarı finaldeki rakibi oldu. Dünya sıralamasında 27. sırada yer alan raket, Fransız Alize Cornet’i 7-5 ve 6-1 set sonuçlarıyla 2-0 mağlup etti.

Tek erkeklerde dört çeyrek final maçının üçü beş sette sonuçlandı

Tek erkekler tarafında Rafael Nadal, sakatlıktan dönüşünü ismine yakışır şekilde yapıyor. Organizasyondaki en heyecanlı maçlardan birinde Nadal, çeyrek finalde Denis Shapovalov’u 6-3, 6-4, 4-6, 3-6 ve 6-3’lük setlerle geçerek yarı finale adını yazdırdı. Shapovalov, Avustralya Açık’taki tek şampiyonluğunu 2009’da yaşayan Nadal ile mücadelesinin ardından hakemlere sitem etti.

Rafael Nadal’ın mutluluğunu tribünlerle paylaştığı anlar:

Kanadalı raket, mücadelenin ardından Rafael Nadal’ın “yüzde 100” ayrıcalıklı muamele gördüğünü söyledi. 22 yaşındaki tenisçi, Nadal’ın sayı ve set aralarında zamanı avantajına olacak şekilde uzattığını hem maç içinde hem maçın ardından belirtti. Shapovalov, Nadal’ın başarılarına sonsuz saygı duyduğunu ama maçta haksızlığa uğradığının altını çizdi.

21. Grand Slam zaferini hedefleyen Rafael Nadal’ın yarı finaldeki rakibi, çeyrek finalde bir diğer beş setlik maçtan zaferle ayrılan Matteo Berettini oldu. Fransız Gael Monfils’i tansiyonu yüksek maçta 6-4, 6-4, 3-6, 3-6, 6-2’lik set sonuçlarıyla 3-2 geçen Berettini, Avustralya Açık’ta yarı finale yükselen ilk İtalyan oldu.

Tek erkeklerde diğer finale adını yazdıran ilk isim, dünya dört numarası Stefanos Tsitsipas oldu. 23 yaşındaki raket Jannik Sinner’i 6-3, 6-4 ve 6-2 ile geçti. Yunan tenisçi, Dominic Thiem ve Daniil Medvedev’in ardından üç büyük dışında Grand Slam şampiyonluğu yaşayan üçüncü isim olmak istiyor.

2021 ABD Açık şampiyonu Daniil Medvedev, yine izleyenlerin gözünü ayıramadığı maçta genç Felix Auger-Aliassime’yi 6-7, 3-6, 7-6, 7-5 ve 6-4’lük setlerle 2-0’dan geri gelerek mağlup etti. Novak Djokovic’in yokluğunda dünya iki numarası olarak erkeklerde favorilerin başında gelen Rus raket, yarı finalde Tsitsipas’ın rakibi oldu.

Medvedev maç sonu açıklamasında 2-0’dan dönmesiyle ilgili soruya, “’Novak bu durumda olsaydı ne yapardı?’ diye düşündüm” cevabını verince seyircilerden ıslık sesleri yükselirken Rafael Nadal ve Roger Federer’in ismini andığında tepkiler alkışa dönüştü.

Rod Laver Arena’da o anlar:

Bu sonuçlarla erkeklerde dört yarı finalistin üçü, beşer sete giden maçlar neticesinde belli oldu.

“Peng Shuai nerede?”

Novak Djokovic’in vize sürecinde eleştiri oklarının hedefi olan Tennis Australia, “Peng Shuai nerede?” yazan t-shirt ve pankartların tribünlerde olmasını yasaklamasıyla negatif yorumları pekiştirmişti. Kurumun CEO’su Craig Tiley, The Sydney Morning Herald’a yaptığı açıklamada pankartlara hâlâ izin olmadığını ancak artık “barışçıl” olduğu sürece t-shirt giyilebileceğini açıkladı.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.