Kar yağışı ülke genelinde etkisini sürdürüyor, Meteoroloji’den buzlanma ve don uyarısı

Türkiye’nin büyük bölümünde kar yağışı devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), buzlanma ve don uyarısı yaptı. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) de önemli karayolu güzergâhlarında güncel duruma ilişkin bilgileri paylaştı.

Türkiye’nin büyük bölümü geçen haftadan bu yana yoğun kar yağışının etkisinde. Vatandaşlar yolda araçlarında mahsur kaldı, havalimanlarında uçak seferleri durduruldu. MGM’den yapılan son açıklamaya göre, İç Anadolu, Marmara, Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun batısı ile Kocaeli, Yalova, Sakarya, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Mersin, Tokat, Muş, Bingöl, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Batman ve Diyarbakır’da kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Ayrıca ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

26 Ocak 2022- İllere göre hava durumu

İstanbul °C, 3°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

Ankara °C, -3°C

Çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı

Zonguldak °C, 3°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

Trabzon °C, 5°C

Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Erzurum °C, -1°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

Diyarbakır °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

Kapanan yollarda son durum

KGM, saat 10.00 itibarıyla önemli karayolu güzergâhlarında güncel yol durumuna ilişkin açıklamayı Twitter hesabından yayımladı. Açıklamaya göre, İstanbul’a Anadolu ve Trakya yönünden araç girişi kısıtlamaları kaldırıldı. Kuzey Marmara ve TEM otoyolları tüm araçlar için çift yönlü olarak ulaşıma açıldı.

Geçen hafta kar yağışı nedeniyle yüzlerce vatandaşın mahsur kaldığı Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu, bu sabah hava muhalefeti nedeniyle Osmaniye-Gaziantep-Nizip yönünde trafiğe kapatıldı.

Niğde-Pozantı Otoyolu Eminlik Kavşağı Pozantı yönü trafiğe açılırken, Kağızman-Ağrı yolu, Taşkent-Sarıveliler yolu, Sivas-Kangal yolu, Divriği-Arapgir yolu, Kangal-Alacahan-Hekimhan yolu, Samsun-Havza yolu ve Erzincan-Erzurum yolu ulaşıma kapatıldı.

AKOM ve AFAD sahada 

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nın (AFAD)  24 Ocak tarihli açıklamasına göre, ülke genelinde 74 bin 115 personel, 24 bin 858 araç, makine ve teçhizat görevlendirildi. 

İstanbul’da 22 Ocak itibarıyla etkili olan kar yağışını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) takip etti. İmamoğlu, İBB’nin 7 bin 421 personel ve 1582 araçla sahada olduğunu söyledi. İBB, sokak hayvanları için de 500 noktada iki bin ton mama dağıttı.

THY kademeli olarak seferlerini açıyor 

Şiddetli karın en çok etkilediği alanlardan birisi de uçak seferleri oldu. Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, bugün (26 Ocak) saat 13.00’a kadar geliş ve gidiş olmak üzere toplam 131 sefer planlandığını açıkladı:

“Saat 07-13 arasında (geliş ve gidiş) 131 sefer planlandı. Lütfen havalimanlarına gelmeden seferinizin durumunu web sitemizden kontrol ediniz.”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.