Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gaziantep’te kar yağışı nedeniyle vatandaşlar yolda kaldı: “Altı aylık bebeğim ile 20 saattir araçta mahsur kaldık”

Gaziantep’te etkili kar yağışı nedeniyle araçlar yollarda, vatandaşlar ise araçlarda saatlerce mahsur kaldı. Vatandaşlar sosyal medyada hem Gaziantep Belediyesi’ne hem de belediye başkanı Fatma Şahin’e tepki gösterdi. Gaziantep’te 20 saat yolda altı aylık bebeği ile yolda kalan bir vatandaş yaşadıklarını Medyascope’a anlattı. 

“20 saattir altı aylık bebeğim ile yoldayız”

Gaziantep’te dün (18 Ocak) öğlen saatlerinde etkisini artıran ve kesintisiz devam eden kar yağışı nedeniyle yolcu otobüsleri ve minibüslerin de aralarında bulunduğu binlerce araç ve araçların içindeki vatandaşlar yollarda mahsur kaldı. Sosyal medya platformu Twitter’dan seslerini duyuran vatandaşlar, gerekli yetkilileri aradıklarını ancak bir yardım gelmediğini yazdı. Nurdağı Kavşağı’nda 20 saat boyunca arabanın içinde kalan bir vatandaş yaşadıklarını Medyascope’a anlattı. Dün geceye göre daha umutlu olduklarını, şu anda karların 30 santimetre (cm) olduğunu söyleyen vatandaş, “Yetkililere ulaşamıyoruz” dedi:

“Dün öğlen 15.00’ten beri altı aylık bebeğim ve eşimle birlikte yoldayız. Adana’ya giden otoyol da Nurdağı’ndan Gaziantep’e giden yol da kapalı. Hayat tamamen durmuş durumda ve herkes kontak kapatmış vaziyette. İnsanlar yolda kalma ihtimaline karşı şişelerle Nurdağı’na gidip yakıt alıp geliyorlar. Ekmek alıp geliyorlar, dayanışma içindeyiz. Hepimiz kontak kapatmış durumdayız. Altı aylık bebekle çok zor arabanın içinde durmak. Sürekli ağlıyor, inmek istiyor. Dün gece çok daha kötüydük. Şimdi biraz daha umutluyuz. Şu an karlar 30 cm civarı, böyle giderse gece kesinlikle buz tutar. Yetkililer açmıyor telefonları. Hiçbir yetkiliye ulaşamadık. Valilik özel kalemi dün gece beni aradı, polisleri yönlendirdiklerini ve çalışmalara devam ettiklerini söylediler ancak yolda bir açılma yok.”

AFAD: “Kızılay ekipleri tarafından kumanya dağıtımları devam etmektedir”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülke genelinde yaşanan aşırı kar yağışları nedeniyle Bolu, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Artvin, Diyarbakır, Bingöl ve Osmaniye’de ulaşım aksamaları ve kazalar başta olmak üzere olumsuzluklar yaşandığını belirtti ve Gaziantep’teki son durumla ilgili bilgi verdi:

“Gaziantep il merkezindeki ana yollar kapalı olup ekiplerin yol açma çalışmaları devam etmektedir. Şehitkamil İlçesi’nde 17 ve Şahinbey İlçesi’nde 16 köy yolu kapalı durumdadır. Gaziantep-Bahçe istikameti, otoyolda Nurdağı Kavşağı ile Bahçe Kavşağı arasında yoğun kar ve tipi yağışından dolayı üç ayrı yerde zincirleme trafik kazası bulunmakta olup, ekiplerin çalışmaları devam etmektedir. Karayollarında ve diğer otoyollarda mahsur kalan vatandaşlarımıza Kızılay ekipleri tarafından kumanya dağıtımları devam etmektedir.”

Fatma Şahin: “Sıkıntı ne?”

Vatandaşlar 20 saatte yakın yolda mahsur kalırken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, kar küreme çalışmaları sırasında bir işçiye “Sıkıntı ne?” sorusunu yöneltmesi tepki çekti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Twitter hesabından paylaştığı video mesajında, “Bütün teknik ekibimizle 161 iş makinesi, 600 personel ile sahada çalışan takınmaları çözmek için arkadaşlarımız gayret gösteriyorlar” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.