Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dün gece İstanbul Havalimanı’nda neler oldu? Son durum ne?

İstanbul’da dün (24 Ocak) sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle tüm uçuşların iptal olduğu İstanbul Havalimanı kara teslim oldu. Havalimanına giden yollar da kar nedeniyle kapanınca yolcular terminalde ve uçaklarda mahsur kaldı. Yolcular geceyi terminaldeki banklarda ve buldukları boş alanlarda uyuyarak geçirdi. Havalimanında iniş ve kalkışlar bugün (25 Ocak) saat 13.00’e kadar yapılamadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, saat 13.00 itibarıyla bir pistin uçuşlara açıldığını duyurdu.

İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle İstanbul Havalimanı’ndaki seferler durdu. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DMHİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda uçuşların önce dün akşam saat 18.00’e kadar, ardından yaptığı açıklamada saat 04.00’e kadar, son olarak ise bugün saat 13.00’e kadar durdurulduğunu duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, saat 13.00 itibarıyla bir pistin uçuşlara açıldığını söyledi.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün de “İlgili otoriteler havalimanlarımızı ve ulaşım yollarını uçuşlarımıza yeniden hazır hâle getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Alınan karar doğrultusunda İstanbul Havalimanı operasyonlarımız bu gece 00:00’a (25 Ocak) kadar durdurulmuştur” açıklamasını yaptı.

Diğer yandan havalimanını şehre bağlayan yollar da kullanılamaz hale geldi. Kuzey Marmara Otoyolu’nun pek çok bölümünde yolcular saatler boyunca mahsur kaldı.

İstanbul Havalimani- Başakşehir yolu

Dün öğle saatlerinde Kuzey Marmara Otoyolu Yassıören kavşağında ise yaklaşık 30 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. İstanbul Havalimanı istikametinde yaşanan kazada ölen ya da yaralanan olmazken, yol tamamen trafiğe kapatıldı.

Yolcular havalimanında mahsur kaldı

Pek çok yolcu ve çalışan gece boyunca havalimanında mahsur kaldı. Yolcuların sosyal medyada paylaştığı görüntülerde, pist alanında yaklaşık yarım metre yüksekliğinde kar bulunduğu görüldü. 

Yolcular saatler boyunca uçaklardan terminale aktarılamadı. Terminalde kalan yolcular ise karayolunun kullanılamaz halde olmasından dolayı geceyi havalimanında geçirdi. Gece boyunca havalimanında mahsur kalan yolculara karton dağıtıldı. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada TSİ 05.00 itibarıyla yollarda mahsur kalan 5 bin 57 kişinin tahliye edildiğini, 3 bin 180 kişinin otel, misafirhane ve yurtlara götürüldüğünü açıkladı.

Yolcular sosyal medyadan mağduriyetlerini dile getirdi

Uçaklarda ve terminalde mahsur kalan yolcular sosyal medya paylaşımlarında tepkilerini dile getirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’a Atatürk Havalimanı’nı kullanarak geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve AFAD Başkanı Yunus Sezer, yoğun kar yağışının yaşandığı İstanbul’a dün gece (24 Ocak) geç saatlerde geldi. Soylu, Karaismailoğlu ile Sezer, Ankara’dan uçakla Atatürk Havalimanı’na indi. 

Kargo tesisinin çatısı çöktü

İstanbul Havalimanı’nda Turkish Cargo’ya ait bir tesisin çatısı, biriken kar kütleleri ve fırtına nedeniyle çöktü. Atıl durumda olduğu öğrenilen tesisle ilgili THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, şu açıklamayı yaptı: “İstanbul Havalimanı’nda Turkish Cargo’ya hizmet sunan tesisimizin çatısında biriken kar kütleleri ve fırtına nedeniyle çöküntü meydana gelmiştir. Oluşan durumdan hiçbir çalışma arkadaşımız zarar görmemiştir, süreç yakından takip edilmektedir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.