Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarkan konseri öncesi çöken sahne ile ilgili İzmir Belediyesi’nden Medyascope’a açıklama: “Konser çok büyük ihtimalle Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak”

Tarkan’ın yarın (9 Eylül) İzmir’de vereceği konser öncesi kurulan sahne, dün gece (8 Eylül) henüz belirlenemeyen bir sebeple yıkıldı. Medyascope’a konuşan belediye yetkilisi, konserin yıkılan sahnenin bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’nda değil, çok büyük ihtimalle Gündoğdu Meydanı’nda tiyatral canlandırma için kurulan sahnede yapılacağını söyledi.

İzmir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında yarın akşam (9 Eylül) Kordon’da yapılacak Tarkan konseri öncesi, şarkıcının kullanacağı Cumhuriyet Meydanı’ndaki sahne dün gece 23.00 sularında henüz bilinmeyen bir sebeple çöktü. Olay sonucu can kaybı veya yaralanma olmadı.

Medyascope’a konuşan belediye yetkilisi, sahnenin yıkılma sebebinin henüz belirlenemediğini, teknik çalışmaların sürdüğünü ve konserin çok büyük ihtimalle Gündoğdu Meydanı’nda tiyatral canlandırma için kurulan sahnede yapılacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, olayın ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Tarkan’ın sahne alacağı konser alanında yaşanan kaza için çok üzgünüz. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmaması ile teselli buluyoruz. Konserle ilgili tekrar bilgilendirme yapacağız.”

Tarkan ise konser için kurulan sahnenin yıkıldığı haberini yoldayken aldığını söyleyerek sosyal medya hesabından şu duyuruyu yaptı: 

“İzmir’e giderken sahnemin yıkıldığı haberini aldım. Çok üzüldüm ama can kaybı ve yaralı olmamasına çok sevindim. Emek veren herkesin ve ekip arkadaşlarımın iyi olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Herkese çok geçmiş olsun. Bu arada ben yoldayım. İzmir’e gidiyorum. Bu konserin gerçekleşmesi için elimizden ne gelirse yapacağız.”

Ekipler inceleme yaptı

Sahnenin çökmesinin ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Vinçlerle sahnenin daha fazla çökmesinin önüne geçildi. Platformu kuran ekip ve itfaiye ekiplerince havanın aydınlanmasıyla bölgede incelemeler yapıldı. İncelemenin tamamlanmasının ardından platformun enkazının kaldırılması için çalışmalara başlanacağı açıklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.