Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MetroPOLL Araştırma: Seçmenin yüzde 53’ü yurtdışında yaşamak istiyor

MetroPOLL Araştırma’nın anketine göre, Türkiye’deki seçmenin yüzde 53’ü yurtdışında yaşamak ve okumak istiyor. Ankette siyasi parti tercihi ve yaş gruplarına göre sonuçlara da yer verildi.

MetroPOLL’ün anketine göre, seçmenlerin yüzde 53’ü yurtdışında yaşamak veya okumak istediğini söyledi

“Hayır, istemem” diyenlerin oranı yüzde 44,8 olurken, ankete katılanların yüzde 2,1’i “Fikrim yok/Cevap yok” dedi.

Siyasi partilere göre dağılım

AKP seçmeninin yüzde 21,4’ü, MHP seçmeninin yüzde 29,7’si yurtdışında yaşamak veya okumak isterken, bu oran İYİ Parti seçmeninde yüzde 57,1, CHP seçmeninde yüzde 76,1 oldu. HDP seçmeninde ise bu oran yüzde 82,3 çıktı.

Gençler yurtdışında yaşamak istiyor

MetroPOLL’ün anketine göre, 18-34 yaş arası gençlerin yüzde 64,3’ü yurtdışında yaşamak ve okumak istiyor. “Hayır, istemem” diyenlerin oranı yüzde 34,8 olurken, “Fikrim yok/Cevap yok” diyenlerin oranı yüzde 1.

35-54 yaş arasının yüzde 48,4’ü yurtdışında yaşamak veya okumak isterken, 55 yaş ve üstü kesimde bu oran yüzde 43,4.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.