Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aşı karşıtı podcastlere “yeter” dedi: Neil Young, tüm şarkılarını Spotify’dan kaldırıyor

Spotify, koronavirüs aşısı ile ilgili yanlış bilgiler yaydığı iddia edilen Joe Rogan’ın podcastinin platformdan kaldırmasını isteyen ünlü müzisyen Neil Young’ın talebini reddetti. “Ya Rogan ya ben” diyen Yong’ın şarkıları platformdan diyen kaldırılmaya başlandı.

Dünyaca ünlü müzik dinleme platformu Spotify’ın, koronavirüs aşısı karşıtı Joe Rogan’ın podcastini platformdan kaldırmayı reddetmesi üzerine, Neil Young şarkılarının platformdan kaldırılmasını talep etmişti.

Neil Young

“Ya Rogan ya da Young”

Neil Young, menajerine ve plak şirketine gönderdiği açık bir mektupta, “Bölüm başına tahmini 11 milyon dinleyici ile The Joe Rogan Experience dünyanın en büyük podcast programı ve muazzam bir etkiye sahip. Spotify, şirketin şu anda herhangi bir yanlış bilgilendirme politikası olmamasına rağmen, platformunda yanlış bilgilerin yayılmasını azaltma sorumluluğuna sahiptir. Spotify’a hemen bugün tüm müziklerimi platformlarından çıkarmak istediğimi bildirmenizi istiyorum. Ya Rogan ya da Young” demişti.

Spotify kararını verdi

Bir Spotify sözcüsü, çarşamba günü (26 Ocak) basına verdiği demeçte, Young’ın müziğinin platformdan kaldırıldığını doğruladı. Sözcü açıklamasında, “Dünyanın tüm müzik ve ses içeriğinin Spotify kullanıcılarının kullanımına sunulmasını istiyoruz. Bununla birlikte, hem dinleyiciler için güvenlik hem de içerik oluşturucular için özgürlük arasında denge kurmak konusunda büyük sorumluluk var. Ayrıntılı içerik politikalarımız var ve salgının başlangıcından bu yana koronavirüs ile ilgili 20 binden fazla podcast bölümünü kaldırdık. Neil’in müziğini Spotify’dan kaldırma kararından dolayı üzgünüz ancak onu en kısa zamanda tekrar ağırlamayı umuyoruz” dedi.

Joe Rogan

“The Joe Rogan Experience” adlı podcast, Spotify’ın en popüler programlarından biri. Rogan, 2020’de programın haklarını platforma veren 100 milyon dolarlık bir sözleşme imzalamıştı. 

Bilim insanları tarafından da uyarılmıştı

Salgından bu yana takipçi sayısı hızla artan Rogan’ın, defalarca yanıltıcı ve yanlış bilgiler yaydığı belirtildi. 

Birkaç hafta önce, 270 doktor, bilim insanı, sağlık uzmanı ve profesör, Spotify’a Rogan’ın podcastinin tıbbi olarak yanlış bilgiler içerdiğini belirten ve bu konudaki endişelerini dile getiren bir açık mektup yazmıştı.

Açık mektupta, “Bu sadece bilimsel veya tıbbi bir endişe değildir, bu yıkıcı boyutlarda sosyolojik bir sorundur ve Spotify bu etkinliğin platformunda gelişmesine izin vermekten sorumludur” denilmişti.  

Kaynak: The Guardian

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.