Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Otizmli çocuk, mobil oyunun yeniden piyasaya sürülmesine ilham oldu

Sekiz yaşındaki otizmli birey Jack’in çok sevdiği Joe Danger isimli motorsiklet yarışı oyunu, Apple’ın işletim sistemi iOS’a gelen güncellemeler sonrası çalışamaz duruma geldi. Jack’in babası oyunun geliştiricileri ile iletişime geçerek yardım istedi ve oyun yenilenerek tekrar piyasaya sürüldü. 

Jack, çölde motosiklet ile yarıştığınız bir macera oyunu olarak bilinen Joe Danger’ı bir neşe kaynağı ve stresle başa çıkma yolu olarak görüyordu. Ancak oyun, Apple’ın işletim sistemi iOS’a gelen yazılım güncellemesi sonrası çalışamaz duruma geldi. Jack’in babası bunun üzerine oyun geliştiricileri ile iletişime geçti. 

No Man’s Sky isimli ünlü oyunun yapımcıları olarak bilinen Hello Games’e “Jack sekiz yaşında, gezegendeki en tatlı çocuk ve otizm teşhisli” sözlerini içeren bir e-posta gönderen baba, iletisinde şu ifadelere yer verdi: 

“Jack, Joe’ya BAYILIYOR. Onun hakkında her şeye bayılıyor. Kendi ‘Joe Danger’ları olan bir oyuncak motosiklet koleksiyonu var. Sokakta gördüğümüz hee motosiklet ‘Joe Danger’.  

Jack ve benim bağ kurmamızı sağlayan şeylerden biri de video oyunlarına olan ortak sevgimiz, özellikle Joe Danger.

İşte uzun bir süre geçirdikten sonra eve adımımı attığım anda ilk duyduğum ilk şeylerden biri ‘Hadi babacım, Joe Danger oynayalım!’ Sadece bu cümleyi söyleyebilmek bile otizmli bir çocuk için DEVASA bir olay.” 

Jack’in babası e-postasında Joe Danger’ın oğlu için, ailesi ve arkadaşlarıyla etkileşime geçmek için bir fırsat olduğunu belirtti ve “En az bir küçük çocuğa dünyaları bahşedersiniz” sözleriyle oyun geliştiricilerinden kendisine yardım etmelerini istedi. 

Hello Games’in kurucusu Sean Murray, e-postanın kalplerini yaraladığını ve işleri düzeltmek istemelerini sağladığını söyledi. Twitter üzerinde babanın e-postasını paylaşan Murray, şöyle yazdı:  

“Oyun geliştiricileri olarak en küçük oyunların bile yol açacağı etkiyi hafife almak kolay. Yaptığınız bir oyunun birinin oynadığı ilk oyun olabileceği, hayatında önemli bir yer tutabileceği ve hatta bir süre onun en sevdiği şey haline gelebileceği bana çok heyecan veriyor.” 

Murray, oyun geliştirme ekibinin oyunu tekrar hayata döndürmek için bir hobi projesine başladığını ve oyunu “sekiz yıllık teknoloji değişimlerini aşarak yavaşça ve parça parça yeniden inşa ettiklerini” belirtti. 

Murray’in “dört kişi bir barakada fark edilmeye çalışırken” geliştirdiklerini belirttiği oyun, iyileştirilmiş görseller, geliştirilmiş kare hızı, ProMotiom ve Gamepad desteği ile perşembe günü (27 Ocak) yeniden App Store’a yüklendi.   

Oyunun yeniden piyasaya çıkışı oyun severler tarafından olumlu karşılandı. Yedi yılın ardından ilk kez güncellenen “Joe Danger”, bazı oyuncular tarafından  “tüm zamanların en iyi mobil oyunu” diye nitelendirildi.  

Kaynak: Guardian 

Derleyen: Alp Selim 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.