Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

The Guardian’ın “Dünya futbolundaki en iyi 60 genç yetenek” listesi yayınlandı (3): Burak İnce ve Emre Demir de listede

İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesi, her yıl hazırladığı “Dünya Futbolunda En İyi Genç Yetenekler” listesini bu yıl da paylaştı. 2004 doğumlu en yetenekli 60 futbolcunun yer aldığı listede Türk futbolunun gelecek yıllarda çok şey beklediği Burak İnce ve Emre Demir de yer alıyor. Medyascope Spor Servisi olarak The Guardian’ın listesini sizin için derledik. Hem sporseverleri hem de Football Manager veya FIFA oynayanları yakından ilgilendiren listeyi üç bölüm halinde okuyacaksınız.

Kacper Urbanski (Polonya)

Kulüp: Bologna 

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 7 Eylül 2004

Everton ve Wolfsburg tarafından takip edilen Kacper Urbanski, bu iki takımın ilgisine rağmen İtalya’yı tercih etti. Bologna’nın teknik direktörü Sinisa Mihajlovic’in kendisine olan yoğun ilgisi üzerine İtalya’nın yolunu tutan Polonyalı yıldız adayı, Bologna’daki ilk maçına, 16 yıl ve sekiz aylıkken çıktı. 

Kacper Urbanski’nin kariyerinden kesitler:

Gonçalo Esteves (Portekiz)

Kulüp: Sporting Lizbon 

Mevki: Defans 

Doğum tarihi: 27 Şubat 2004

Sağbek pozisyonunda oynayan Gonçalo Esteves, 17 yaşına kadar Porto’da forma giydi. Ancak Esteves, kariyerini Sporting Lizbon’da devam ettirmeyi tercih ederek bu yaz son şampiyona transfer oldu. Hücum odaklı bir bek olan Portekizli futbolcu, teknik direktörü Ruben Amorim tarafından el üstünde tutuluyor.

Hugo Felix (Portekiz)

Kulüp: Benfica 

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 3 Mart 2004

Benfica’da forma giyen Hugo Felix, orta sahada oynamasına rağmen sürekli rakip kalede gol fırsatları arayan bir isim. Genç futbolcunun abisini ise futbolseverler yakından tanıyor. Benfica’dan 126 milyon euro karşılığında Atletico Madrid’e transfer olan Joao Felix, ilerleyen yıllarda kardeşi ile kıyasıya bir rekabetin içine girecek gibi gözüküyor.

Andre Gomes (Portekiz)

Kulüp: Benfica 

Mevki: Kaleci 

Doğum tarihi: 20 Ekim 2004

Andre Gomes, Portekiz’in uzun yıllardır özlemini duyduğu yıldız kaleci olabilir. Yaşıtlarına göre uzun boyu ile dikkatleri çeken Gomes, oldukça iyi reflekslere sahip. Ayrıca ayaklarını da iyi kullanan Andre Gomes’in modern futbola kolaylıkla uyum sağlayabileceği düşünülüyor. 

Catalin Vulturar (Romanya)

Kulüp: Lecce 

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 9 Mart 2004

Romanya Milli Takımı’nın alt yaş kategorilerinde kaptanlık yapan Catalin Vulturar, takım arkadaşlarına liderlik yapmayı seviyor. 2020 yılında İtalya’nın Lecce takımına transfer olan Vulturar, geçmiş yıllarda hem Liverpool hem de Barcelona’da deneme antrenmanlarına çıkmıştı. Orta saha pozisyonunda oynayan Romanyalı futbolcu, sol ayağını kullanıyor.

Sergey Pinyaev (Rusya)

Kulüp: Krylya Sovetov Samara

Mevki: Sol kanat 

Doğum tarihi: 2 Kasım 2004

1 metre 67 santim uzunluğundaki Sergey Pinyaev, saha içinde kısa boyunun avantajlarını kullanıyor. Sol kanat pozisyonunda oynayan Pinyaev, Rusya Premier Ligi’nde asist yapan en genç oyuncu unvanını elinde bulunduruyor. Rus futbolcu, aynı zamanda 10 numara, sahte 9 ve ikinci forvet olarak da oynayabiliyor. Hareketli ve dinamik yapısı ile adından söz ettiren Sergey Pinyaev, 2019 yılında Manchester United ile görüşmüştü. Ancak bu transfer gerçekleşmedi. 

Sergey Pinyaev’in kariyerinden kesitler:

Samed Bazdar (Sırbistan)

Kulüp: Partizan

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 31 Ocak 2004

Top sürme ve bitiricilik özellikleri oldukça gelişmiş olan Samed Bazdar, her iki ayağını da kullanıyor. ”Ben bir orta saha oyuncusuyum ve birincil görevim gol atmak değil, yaratmak” diyen Bazdar, bu sezon Partizan forması ile 12 karşılaşmada beş gol atıp üç de asist yaptı. 

Samed Bazdar’ın kariyerinden kesitler:

Gavi (İspanya)

Kulüp: Barcelona

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 5 Ağustos 2004

Teknik kapasitesi ile adından söz ettiren Gavi, Barcelona formasını bu sezon 25 kez giydi. Xavi’nin gelecek yıllarda orta sahayı emanet etmeye hazırlandığı İspanyol yıldız, orta saha pozisyonunda şimdiden dünya çapında bir isme dönüşmüş durumda. 2021 yılının Ekim ayında İspanya’nın İtalya ile oynadığı karşılaşmada süre bulan Gavi, Luis Enrique’nin de gözdesi oldu. 

Gavi’nin kariyerinden kesitler:

Julen Jon Guerrero (İspanya)

Kulüp: Real Madrid

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 14 Nisan 2004

Julen Jon Guerrero, Athletic Bilbao’nun efsane futbolcularından Julen’in oğlu. Sol ayağını kullanan Guerrero, uzun boyuna rağmen 10 numara pozisyonunda oynuyor ve kadife bileklere sahip. Genç İspanyol, bu sezon Real Madrid ile UEFA Gençlik Ligi’nde üç maça çıktı ve bir gol kaydetti. 

Julen Jon Guerrero’nun kariyerinden kesitler:


Rafael Obrador (İspanya)

Kulüp: Real Madrid

Mevki: Defans 

Doğum tarihi: 24 Şubat 2004

Uzun boyu ve atletik yapısıyla dikkat çeken Rafael Obrador, hem savunmanın merkezinde hem de solbek pozisyonunda oynayabiliyor. Çok yönlü bir futbolcu olan Obrador, sürpriz çıkışları ile hücuma da katkı yapabiliyor.

Cristhian Mosquera (İspanya)

Kulüp: Valencia

Mevki: Defans 

Doğum tarihi: 27 Haziran 2004

2021’de Valencia ile sözleşme imzalayan Cristhian Mosquera, Sevilla ve Athletic Bilbao’ya karşı oynanan maçlarda kadroya dahil edildi. 1 metre 91 santim uzunluğundaki stoper, hava toplarında oldukça başarılı ve yaşına göre olgun. 

Williot Swedberg (İsveç)

Kulüp: Hammarby

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 1 Şubat 2004

Williot Swedberg, futbolcu bir aileden geliyor. Babası Hans Eskilsson, Sporting Lizbon forması ile 300’den fazla maça çıkarken, annesi Malin ise İsveç Milli Takımı ile Dünya Kupası’nda bronz madaya kazanmıştı. Swedberg’in annesi Malin, aynı zamanda 1996 yılında İsveç’te yılın futbolcusu seçilmişti. Williot Swedberg, Hammarby’de forma giydiği ilk karşılaşmada fileleri sarsarak adından söz ettirdi. İsveçli futbolcu, orta saha pozisyonunda görev alıyor. Swedberg, kulübü ile üç yıllık yeni bir sözleşmeye de imza attı. 

Williot Swedberg’in kariyerinden kesitler:

Alessio Besio (İsviçre)

Kulüp: Gallen

Mevki: Forvet 

Doğum tarihi: 18 Mart 2004

Gallen’in teknik direktörü Peter Zeidler, 2020-2021 sezonun son haftasında Alessio Besio’ya şans verdi. Ve böylelikle kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya başlayan Besio, takımının bu sezon Servette’ye karşı aldığı 2-1’lik galibiyette bir gol atmayı başardı. Besio, bu golün ardından İsviçre Ligi’nde gol atan en genç futbolcu olarak kayıtlara geçti. Santrfor pozisyonunda oynayan Besio, bu sezon takımında 18 maçta forma giydi ve bir gol atıp iki de asist yaptı. 

Alessio Besio’nun kariyerinden kesitler:

https://www.youtube.com/watch?v=TWO5cDGs0oo

Josue Doke (Togo)

Kulüp: Planete Foot Togo

Mevki: Forvet 

Doğum tarihi: 20 Nisan 2004

Emmanuel Adebayor’dan bu yana yıldız futbolcu yetiştirmekte zorlanan Togo, gözünü Josue Doke’ye dikti. Doke, şimdiden beş kez Togo Milli Takımı’nın formasını giymiş durumda. Genç forvet, bu karşılaşmaların birinde ise fileleri sarsmayı başardı.

Burak İnce (Türkiye)

Kulüp: Arminia Bielefeld

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 20 Ocak 2004

Altınordu, Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmaya devam ediyor. Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder’i futbol dünyasına sunan İzmir temsilcisi, son olarak da Burak İnce’nin adını duyurdu. Sol ayağını etkili kullanan Burak, 2020-2021 sezonunda Altınordu forması ile 30 maça çıktı ve bu maçlarda toplam altı gole imza attı. Altınordu’nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, Burak İnce’nin ender bulunan bir yetenek olduğunu düşünüyor ve fiziksel yönde gelişirse Real Madrid seviyesine kadar çıkabileceğini belirtiyor. Burak, 20 Ocak 2022 tarihinde Arminia Bielefeld’e transfer oldu ve yeni kulübü ile üç yıllık sözleşmeye imza attı. 

Burak İnce’nin kariyerinden kesitler:

Emre Demir (Türkiye)

Kulüp: Yukatel Kayserispor

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 15 Ocak 2004

Türk futbolunun ”Lionel Messi” lakaplı futbolcusu Emre Demir, Yukatel Kayserispor forması ile adını duyurdu. Emre, 15 yıl, 9 ay ve 25 günlükken attığı gol ile Süper Lig’de fileleri sarsan en genç futbolcu olmayı başardı. Geçen sezon çıktığı 16 maçta iki gol kaydeden Emre Demir, 2022-2023 sezonunda Barcelona’nın yolunu tutacak. Avrupa futbolunun dev kulübü, genç futbolcu ile 2027 yılına kadar sözleşme imzaladı. Barcelona, aynı zamanda Emre Demir’in sözleşmesine 400 milyon euroluk serbest kalma maddesi koydu. 

Emre Demir’in kariyerinden bazı kesitler:

Yegor Yarmolyuk (Ukrayna)

Kulüp: Dnipro

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 1 Mart 2004

Ukrayna Milli Takımı’nın yıldızı Andriy Yarmolenko ile oyun stili benzeyen Yegor Yarmolyuk, yorulmak nedir bilmeyen bir orta saha futbolcusu. Kanatlarda da forma giyebilen Yarmolyuk, Ukrayna’nın 21 yaş altı takımıyla ilk maçına 16 yaş ve 146 günlükken çıktı. Genç futbolcu aynı zamanda etkili şekilde top da sürebiliyor.

Malick Sanogo (Amerika Birleşik Devletleri)

Kulüp: Union Berlin

Mevki: Forvet 

Doğum tarihi: 30 Haziran 2004

Union Berlin’in alt yaş kategorilerinde harikalar yaratan Malick Sanogo, geçen sezon 25 maçta attığı 22 gol ile dikkatleri üstüne çekti. Kulübü ile sözleşme uzatan Sanogo, attığı gollerin yanı sıra geçen sezon sekiz de asist yaparak çok yönlü bir hücum oyuncusu olduğunu kanıtladı. Amerika Birleşik Devletleri’nde doğan Malick Sanogo, milli takım için Almanya veya Fildişi Sahili’ni de tercih edebilir.

Malick Sanogo’nun kariyerinden kesitler:

Evan Rotundo (Amerika Birleşik Devletleri)

Kulüp: Schalke 04

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 9 Temmuz 2004

Tüm zamanların en iyi ABD’li futbolcusu olmak istediğini söyleyen Evan Rotundo, Almanya’nın Schalke 04 takımında forma giyiyor. Orta saha pozisyonunda oynayan Rotundo, bu sezon 19 yaş altı takımı ile beş karşılaşmada sahaya çıktı.

Nicolas Siri (Uruguay)

Kulüp: Montevideo City

Mevki: Forvet 

Doğum tarihi: 17 Nisan 2004

Manchester City’nin de sahibi olan City Football Group’un bir parçası Montevideo City’de forma giyen Nicolas Siri, Danubio takımında yetişti. Henüz 16 yaşında profesyonel olan Siri, Boston filelerine üç gol yollayarak dikkatleri çekti. Hem şutları hem de kafa vuruşları ile etkili olabilen Uruguaylı santrfor, eski teknik direktörü Leo Ramos tarafından ”Canavar” olarak tanımlanıyor.

Birinci bölüme buradan ulaşabilirsiniz:

https://medyascope.tv/2022/01/24/the-guardianin-dunya-futbolundaki-en-iyi-60-genc-yetenek-listesi-yayinlandi-1/

İkinci bölüme buradan ulaşabilirsiniz:

https://medyascope.tv/2022/01/26/the-guardianin-dunya-futbolundaki-en-iyi-60-genc-yetenek-listesi-yayinlandi-2/

Kaynak: The Guardian

Çeviren: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.