Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BBC Türkçe çalışanlarının grevi kazanımla sonuçlandı

BBC Türkçe çalışanlarının grevi, 15. gününde anlaşmayla sonuçlandı. Çalışanlara yüzde 32 zam, aile fertlerini de kapsayan özel sağlık sigortası ve günlük 60 TL yemek parası verilmesi konusunda uzlaşıldı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Birleşik Krallık merkezli British Broadcasting Corporation (BBC) arasında anlaşma sağlandı. BBC Türkçe çalışanları, anlaşmanın ardından 15 gün önce başlattıkları greve son verdi.

TGS, sosyal medya hesabından “BBC grevi zaferle sonuçlandı. Yüzde 10 zam teklifiyle başlayan pazarlık 15 günlük grevimiz sonucu yıllık yüzde 32’ye çıktı. Ayrıca aile fertlerini de kapsayan özel sağlık sigortası ve günlük 60 TL yemek parası kazandık” açıklamasında bulundu.

TGS’nin açıklamasında, “BBC İstanbul bürosu çalışanlarının elde ettiği bu başarı sadece bir başlangıçtır. Biliyoruz ki grevin sağladığı motivasyon ve moral, tüm medya sektöründe güvencesizliğe, düşük ücrete ve kötü çalışma koşullarına maruz kalan meslektaşlarımızı sendika çatısı altında buluşmaya ve mücadeleye teşvik edecektir. Grev öncesi ve sırasında anlaşmazlığın çözümü konusunda desteklerini esirgemeyen ve üyesi olduğumuz, UNI Küresel Sendikası, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) değerli başkan, yönetici ve üyelerine teşekkür ederiz. Ayrıca, İngiltere’deki Yayıncılık, Eğlence, İletişim ve Tiyatro Sendikası (BECTU) ve Ulusal Gazeteciler Sendikası’na (NUJ), özellikle de BBC Dünya Servisi, BBC İzleme Servisi ve BBC Türkçe servisi kollarına kıymetli çabaları için teşekkürü borç biliriz” denildi.

BBC Türkçe çalışanları, zam teklifinin Türkiye’deki enflasyon seviyesinin altında kaldığını belirterek 15 gün önce greve çıkmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.