Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a bağlı olduğunu iddia ettiği trol ağını ifşa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayımladığı video mesajla AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlı olduğunu iddia ettiği trol ağını isim isim deşifre etti. İsim vermeden Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Sevgili baş algıcı asıl sözüm sana: Çoluğu çocuğun bu algı işlerine, bu pisliklerine neden alet ediyorsun? Teşkilatlarını küfür merkezlerine dönüştürmüşsün utanmıyor musun? Onların başını yakma, otur kendin yaz tweetlerini. Ya da topla cesaretini çık karşıma” dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının sonunda verdiği “SarayınTrolleriİfşaOldu” hashtagi dakikalar içinde trend topic oldu. 

Trol ordusu raporu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir video mesaj yayınlayarak, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlı olarak çalıştıklarını iddia ettiği trol ağını isim isim açıkladı.

Kılıçdaroğlu, “Milletin mutfağı faturalardan kırılırken devasa bir trol ağı hazineden çalınan paralarla besleniyor. Bir imza ile neden 6 milyar lira beşli çeteden birine aktarılıyor. Onlar bu parayla havuz medyası gibi kanalları finanse ediyorlar. Finanse edilen diğer bir illegal ordu da işte bu troller. Sizin paranızı önce Hazine’ye alıyorlar sonra bunları aktarıyorlar. Yetmiyor para o yüzden sizlere döndüler vergi üstüne vergi zam üstüne zam, faturayı yine çıkarıyorlar. Çünkü yeniden götürmek üzere Hazine’ye para aktarmaları gerekiyor, ıslak imzalarla. Ben de bu trol ağının deşifre edilmesi için araştırmacılardan yardım istedim elimde bir rapor var. Bu rapor dünyada bir ilk, illegal bir trol ağının nasıl çalıştığını gösteriyor. Ayrıca isim isim deşifre ediyor bu trolleri. Ama ben bana atanan trolleri tebrik ederim, müthiş bir iş çıkarmışlar” dedi.

İsim isim açıkladı

Son altı ayda kendisinin etiketlendiği 700 binden fazla tweet atıldığını ve bunların 300 bininin maaşlı troller tarafından atıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu hesapları tek tek açıkladı:

Bu sarayın her şeyi sahte her şeyi illegal. Devleti suça alet ediyorlar. Ses dinlemesi yapıyorlar, MOBESE ile her hareketimizi takip ediyorlar. Dijitalde de bir trol ordusu ile karalamalar yapıyorlar. Sarayın tüm meşgalesi bu. Halk ise sefalet içinde. Durun birincisini anlatayım: Nevzat Kanlı, diğer namı ‘son laik bükücü’. Nevzat Kanlı benim dijital sapığım gibi bir şey. Ne yazsam ne tweet atsam nerede konuşmam yayınlansa bu sapığım hemen altına küfürleri döşüyor. Çünkü söyleyeceği karşı bir fikir bir görüş yok. İşi gücü deliler gibi küfretmek. Aslında bu ağlar birbirine geçmiş durumda. Nevzat Kanlı bir iç ağ, ona bağlanmış troller var. Onun sinyali bu troller devreye girip, onun küfürlerini paylaşıp duruyorlar. Mesela son üç-dört ay içinde Nevzat Kanlı bana yaklaşık dört bin kez küfür etmiş, günde ortalama 40 küfür eder. Sanmayın ki, Nevzat Kanlı bir robot. Sizin gibi gerçek bir kişi. Sarayın taşıyıcılarından biri. Gerçi bu aralar hesabı askıda. Ama biz biliyoruz onun ne yaptığını. Bu arada Nevzat Kanlı gibi 10 civarında taşıyıcı trol daha var. Bunların altında ise yeni örgütlenmiş sinyal bekleyen başka troller de var. Sayıları on binleri buluyor bunların. Mesela ‘Trakyalı’ diye bir diğer trol başı. Günde ortalama beni hedef alan 30 tweet atıyor. Günde 30 küfür. Bu troller vallahi de billahi de harcanıyor. Bunların yeri Guiness Rekorlar Kitabı. Erdoğan sen bunların sigortasını yapıyor musun? Bir ıslak imzana bakar. Seversin sen ıslak imzayı. Sonra Servet K. rakamları uzun, diye bir trol başı daha var. Bakın bu trolün de son üç dört ayda 3 bin 315 tweet yazmış. Evladım sen de harcanıyorsun buralarda.”

Trol ağının işleyişini anlattı

Sizleri biliyorum, sizin lider ekibinizi de. Hepinizi biliyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Trol başları ve yazılımlarıyla bir hashteg açıyorlar. Ve sürülerine talimat veriyorlar ‘saldırın’ diye. Hepsi fake, hepsi bolt hesapların marifeti. Dilleri de çok tanıdık, ağa babalarının dilleri. Kılavuzları camide dil kopartıyor bunlar da dijitalde. Sevgili troller, sizlere bir tavsiye: Verdikleri 3-5 kuruşa kanmayın, gün gelir bunların sonuçları çok ağır olur.”

“Sevgili baş algıcı asıl sözüm sana”

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi:

Sevgili baş algıcı asıl sözüm sana: Çoluk çocuğun bu algı işlerine, bu pisliklerine neden alet ediyorsun? Teşkilatlarını küfür merkezlerine dönüştürmüşsün, utanmıyor musun. Onların başını yakma, otur kendin yaz tweetlerini. Ya da topla cesaretini çık karşıma. Sen zaten küfür etsen kimse şaşırmaz merak etme.

Gecenin hashtagini Kılıçdaroğlu verdi

Konuşmasını tamamlarken bir de hashtag veren Kılıçdaroğlu, “Bugünün hashtagi de benden olsun sevgili halkım. ‘SarayınTrolleriİfşaOldu’ nun altına yazarsınız ya da boş verin etiket falan da yazmayın. Hadi eyvallah” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı hashtag dakikalar içinde trend topic oldu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.