Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Spotify, koronavirüs ile ilgili içerikleri denetlemeyi planlıyor: Kullanıcılar bilgilendirme sayfasına yönlendirilecek

Müzik ve işitsel içerik platformu Spotify, koronavirüsle ilgili içerikleri denetlemeyi planlıyor. Spotify’ın yeni kurallarıyla kullanıcılar, koronavirüsle ilgili içerikleri dinlediklerinde virüs hakkında doğru bilgilerin yer aldığı bir sayfaya yönlendirilecek.

İsveç merkezli müzik ve işitsel içerik platformu Spotify, koronavirüsle ilgili yanlış bilginin yayılmasını önlemek amacıyla bazı içerikleri denetlemeyi kararlaştırdı. Spotify CEO’su Daniel Ek, yeni uygulama sayesinde kullanıcıların, koronavirüs hakkındaki podcastleri dinlerken virüsle ilgili doğru bilgilerin yer aldığı bir veri merkezine yönlendirileceğini söyledi.

Aşı karşıtlarıyla yapılan röportaj tepki toplamıştı

Spotify’ın bu kararı, ABD’li podcast yapımcısı Joe Rogan’ın aşı karşıtlarıyla yaptığı röportaja yönelik eleştirilerin ardından alındı. Platform ayrıca, içerik üreticilerinin yanlış bilgi paylaşmasını engelleyen yeni kurallar yayımladı.

Joe Rogan’ın içerikleri inceleniyor

Yeni uygulamaya göre, kuralları ihlal ederek yanlış bilgi yayan içerikler kaldırılabilecek. Ayrıca, tekrarlanan ihlaller hesabın kapatılmasına neden olabilecek. Bu kapsamda Spotify, 2020’de 100 milyon dolarlık bir anlaşmayla içeriklerini platforma dahil ettiği podcast sunucusu Joe Rogan’ın hesabını inceleme altına aldı.

Harry ve Meghan, yanlış bilgi konusundaki endişelerine rağmen Spotify’la çalışmaya devam edecek

Joe Rogan’ın röportajının ardından aralarında Neil Young ve Joni Mitchell bulunduğu birçok ünlü isim, şarkılarının platformdan kaldırılmasını istemişti. Sussex Dükü ve Düşesi Harry ve Meghan, Rogan’ın röportajının ardından yanlış bilginin yayılması konusunda endişeli olduklarını belirtti. Ünlü çift, Spotify ile yaptıkları yaklaşık 25 milyon dolarlık içerik anlaşmasının devam edeceğini ancak değişiklikler için yetkililerle görüşeceklerini söyledi.

Kaynak: BBC

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.