Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York Times, kelime oyunu Wordle’ı rekor fiyata satın aldı

New York Times, son dönemin popüler yapımlarından Wordle’ı yedi haneli bir fiyata satın aldı ve bulmaca kütüphanesindeki oyunlara bir yenisini daha ekledi. Oyunun ne kadara satıldığı ise henüz kamuoyu ile paylaşılmadı.

Brooklyn’deki yazılım mühendisi Josh Wardle tarafından oluşturulan ve Ekim 2021’de piyasaya sürülen Wordle oyununda, oyunculara her gün değişen beş harfli bir kelimeyi bilmesi için altı tahmin hakkı tanınıyor.

Wardle, New York Times (NYT) ile anlaşmasını duyurmaktan ötürü memnun olduğunu söyledi ve oyunun NYT üzerinden ücretsiz olarak oynanmaya devam edileceğini belirtti.

Sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında Josh Wardle, “Wordle’ı piyasaya sürmemden bu yana oynayan herkesten aldığım geri dönüşleri karşısında şoke olmuş durumdayım” dedi. Wardle, NYT’nin oyunlarına yaklaşımını ve oyuncularına karşı gösterdikleri saygıyı uzunca bir zamandır takdir ettiğini de söyledi.

Koronavirüs salgını döneminde NYT kütüphanesinde bulunan bulmaca ve kelime oyunlarını sıklıkla oynadığını dile getiren Wardle, gazetenin oyunun ortaya çıkmasında büyük pay sahibi olduğunu da sözlerine ekledi.

Sosyal medya platformu Reddit için oyunlar tasarlayan Wardle, BBC’nin Today programı için de 2013’te bir prototip bulduğunu ancak arkadaşlarının buna çok hevesli olmadığını söyledi.

Ürettiği oyunlardan para kazanmayı planlayıp planlamadığı sorulduğunda ise Wardle, “Bir şeyin neden sadece eğlenceli olamayacağını anlamıyorum. Bunun için insanlardan para almak zorunda değilim ve böyle kalmasını istiyorum” karşılığını verdi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.