Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi yöneticileri, Ankara Barosu’nun işkence iddialarıyla ilgili hazıradıkları raporu yayınlamamasıyla başlayan tartışmaların ardından istifa ettiklerini açıkladı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde “FETÖ üyeliği” iddiasıyla gözaltında tutulan bazı kişilere işkence yapıldığı iddia edilmişti. Bu iddialar üzerine gözaltına alınanlara görüşen Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi üyesi avukatlar iddiaları raporlaştırmış ancak raporun Ankara Barosu yönetimi tarafından yayımlanmaması tartışmalara yol açmıştı. Yaşanan tartışmalarının ardından Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi yöneticisi avukatlar görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.
Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi Divan Üyeliği’nden, gerekçelerimi detaylı olarak izah etmek suretiyle istifa etmiş bulunuyorum.
İstifa dilekçemin bir bölümünü kamuoyunun bilgisi ve takdirine sunuyorum. Saygılarımla. pic.twitter.com/SrlNIWcoh8— Deniz Can Aydın (@denizcanaydin62) February 4, 2022
Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkan Yardımcılığı görevimden; son raporun yayımlanmaması ve öncesinde yaşanan kronikleşen sorunların çözüleceğine dair inancım kalmadığından bugün itibariyle bu görevimden istifa ettim.
— Sercan Aran (@aransercan) February 4, 2022
Dilekçenin sonuç bölümünü kamuoyunun bilgisine sunarım. pic.twitter.com/zwxqBAuael
bu nedenlerle Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi Divanı üyeliğinden, istifa ettiğimi kamuoyuna bildiririm.
— Nadire Durudoğan (@nadiredurudogan) February 4, 2022
1)Merhabalar. Geldiğimiz aşama itibariyle, Ankara Barosu yönetimiyle bir insan hakları mücadelesi vermenin mümkün olmadığına olan inancımla, insan hakları merkezi başkan yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunmaktayım.
— Av. Gizay Dulkadir (@GizayDulkadir) February 4, 2022