Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2015 Paris terör saldırılarının sanığı Abdeslam: “Kimseyi öldürmedim”

Fransa tarihinin en kanlı terör saldırıları olarak tarihe geçen 13 Kasım 2015’teki saldırıların davası sürüyor. Saldırıların hayatta kalan tek sanığı Salah Abdeslam, dünkü (9 Şubat) duruşmada kimseyi öldürmediğini ve yaralamadığını iddia etti.

32 yaşındaki Fas kökenli Fransa vatandaşı Salah Abdeslam, Fransa’nın başkenti Paris’i hedef alan saldırının yaşandığı gün, IŞİD’in hayatta kalan tek üyesiydi. Davanın doğrudan cinayetle suçlanan tek sanığı Abdeslam, çarşamba günü (9 Şubat) mahkemedeki savunmasında, IŞİD’e destek verdiğini ancak üzerindeki patlayıcıları ateşlemekten son anda vazgeçtiğini söyledi. Savcılara göre ise Abdeslam, üzerindeki patlayıcıların arızalanması üzerine fikir değiştirdi ve olay yerinden kaçtı.  

“Kimseyi öldürmedim”

Abdeslam mahkemedeki açıklamasında şöyle konuştu:

“Bugün kimseyi öldürmediğimi ve kimseyi incitmediğimi söylemek istedim. Hücredeyken kendinize şunu soruyorsunuz: Geri adım atmakta haklı mıydım yoksa bunu yapmalı mıydım? Ve kendinize o şeyi patlatmalıydım diyorsunuz.” 

Saldırılarda oğlunu kaybeden Philippe Duperron basına verdiği demeçte, “Abdeslam’a baktığımda onu anlayamıyorum. Yaptıklarını nasıl yapabildi?” dedi.

Ne olmuştu?

Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım 2015’te IŞİD tarafından üstlenilen saldırılarda 130 kişi hayatını kaybederken, bin 300’den fazla insan yaralandı. Saldırganlar ve saldırganlara yardım edenler altı yıl ila müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor. 

Salah Abdeslam, dokuz ay sürmesi beklenen duruşmalarda suçlu bulunursa ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir.

Kaynak: BBC

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.