Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan BAE’de: İki ülke arasında 13 anlaşma imzalandı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın resmi daveti üzerine dokuz yıl sonra Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Abu Dabi ziyareti kapsamında iki ülke arasında savunma sanayiinden teknolojiye, kültürden iletişime, tarımdan meteorolojiye kadar 13 anlaşma imzalandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı’na inişinin ardından Devlet Başkanlığı Sarayı Qasr Al Watan’a geçti ve burada Veliaht Prens Muhammed bin Zayed el Nahyan tarafından resmi törenle karşılandı. Törenin ardından ikili ve heyetler arası görüşmelere geçildi.

13 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Veliaht Prens el Nahyan’ın başkanlığındaki heyetler arası görüşmelerin ardından Türkiye ile BAE arasında 13 farklı anlaşmaya imza atıldı.

İki ülke arasında, Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası, İklim Eylemi Alanında Mutabakat Zaptı, Sanayi ve İleri Teknolojiler Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Kültürel Alanda İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı, Tarımsal İşbirliği Üzerine Mutabakat Zaptı, Kara ve Deniz Taşımacılığı Alanlarında İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Gençlik Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Meteoroloji Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Medya ve İletişim Alanlarında İşbirliği Protokolü, Arşiv Alanında İşbirliği Protokolü ve Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması Müzakerelerinin Başlatılmasına İlişkin Ortak Bakanlar Bildirisi imzalandı.

Öte yandan iki ülke, Savunma Sanayii İşbirliği Toplantılarının Başlatılmasına İlişkin Niyet Mektubu’na da imza attı.

Erdoğan, Dubai Expo’yu ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın Dubai Expo’da “Türkiye Milli Günü”nün açılışına katılması, sergi alanını gezip iş insanları ile bir araya gelmesi bekleniyor. Erdoğan BAE’yi en son 2013’te ziyaret etmişti.

Daha önce dokuz alanda anlaşma imzalanmıştı

Veliaht Prens el Nahyan’ın 24 Kasım’daki Ankara ziyaretinde, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu sıcak paraya yönelik swap anlaşmasına kapı aralayan merkez bankası mutabakatlarının yanı sıra enerjiden teknolojiye, ulaşımdan gıda ve tarıma kadar dokuz farklı alanda anlaşma imzalanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.