Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan BAE’deki iş insanlarına Türkiye’de yatırım çağrısı: “Cazip bir mevzuata sahibiz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti çerçevesinde Emirates Palace’ta BAE’li iş insanları ve yatırımcılarla bir araya geldi. Türkiye’nin iş yapma ve yatırım konusunda cazip bir mevzuata sahip olduğunu söyleyen Erdoğan, BAE’deki iş insanlarına Türkiye’de yatırım yapma çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım 2021’de Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın Ankara ziyaretiyle Türkiye-BAE ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığını söyledi. BAE ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda ortak bir iradeye sahip olduklarının altını çizen Erdoğan, iki ülke arasında dün imzalanan 13 anlaşmaya da dikkat çekti.

“BAE, Körfez’deki başlıca ticaret ortağımız”

BAE’nin Türkiye’nin Körfez bölgesindeki başlıca ticaret ortağı olduğunu vurgulayan Erdoğan, ikili ilişkilerin hasmane seyrettiği dönemde bile ticari ilişkilerin hacmini koruduğunu aktardı.

“Salgın, Türkiye’de yeni fırsat pencereleri açtı”

Türkiye’nin nüfusu, sanayisi, fiziki altyapısı ve coğrafi konumuyla öne çıkan bir ülke olduğunu ve koronavirüs salgınının Türkiye ekonomisinin dayanıklılığını gösterdiğini anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Küresel ekonominin yüzde 3,4 küçüldüğü 2020 senesinde biz yüzde 1,8’lik büyüme oranı yakaladık. Aynı dönemde G20’de sanayi üretimi en çok artan ülkelerden olduk.”

“Yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi artıyor”

Koronavirüs salgınının Türkiye gibi üretim kapasitesi yüksek olan ülkelerin önünde yeni fırsat pencereleri açtığını söyleyen Erdoğan, uluslararası yatırımcıların da Türkiye’ye ilgisinin giderek arttığından bahsetti.

Türkiye’nin yatırımcılar için çok önemli avantajlar sunduğunu söyleyen Erdoğan, BAE’deki iş insanlarına şöyle seslendi: “Türkiye iş yapma ve yatırım konusunda son derece cazip bir mevzuata sahip. Birleşik Arap Emirlikleri özel sektörünün önde gelen temsilcileri olarak, Türkiye ile ticari ortaklıktan ve yatırım işbirliklerini tesis etmenin faydalarına tüm boyutlarıyla vakıf olduğunuza eminim.”

“İki ülkenin ticari potansiyelini harekete geçirecek sizlersiniz”

Liderlerin görevinin iki ülke arasında işbirliğinin zeminini tesis etmek olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Ancak iki ülkenin gerçek potansiyelini bilhassa ticaret ve yatırımlarda hayata geçirecek olan iş dünyamızın siz kıymetli mensuplarıdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.