Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “İstanbul’da vakalar yüzde 62 azaldı, hastaneye yatışlarda yüzde 28 düşüş var”

Bilim Kurulu toplantısının ardından Twitter üzerinden yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Son bir hafta içinde hastaneye yatışlarda yüzde 28 oranında azalma yaşanmıştır” dedi. Bakan Koca, Omicron varyantı vakalarının en yüksek olduğu İstanbul’da vaka sayılarının yüzde 62 oranında azaldığını belirterek, “Geçen hafta başından itibaren vaka sayılarında düşüş başlamıştır. Gelecek iki hafta içinde ciddi düşüşler beklenmektedir” bilgisini verdi. 

Yerli aşı Turkovac’ın iki hafta sonra aile hekimlerine dağıtılmaya başlayacağını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Yeni ilacın kullanımını ve hatırlatma dozu aşılarının yapılması kayıplarımızı önemli ölçüde azaltacaktır. Molnupiravir etken maddeli ilacın kullanımına erken başlanması tedavi başarısını önemli ölçüde artırmaktadır.”

“Ciddi düşüşler bekleniyor”

Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarının düşüşe geçtiğini aktaran Koca, Omicron varyantı vakalarının en yüksek olduğu İstanbul’da vaka sayılarının yüzde 62 oranında azaldığını belirterek, “Geçen hafta başından itibaren vaka sayılarında düşüş başlamıştır. Gelecek iki hafta içinde ciddi düşüşler beklenmektedir. Son bir hafta içinde hastaneye yatışlarda yüzde 28 oranında düşüş yaşanmıştır. Sağlık kapasitemiz zorlanmadan en yüksek vaka sayılarının yaşandığı dönemde sorun yaşanmamıştır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.