Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sidney’de 59 yıl sonra bir ilk: Köpekbalığı bir yüzücüyü öldürdü

Avustralya’nın en büyük kenti Sidney’de bir yüzücü, insanların gözü önünde beyaz bir köpekbalığının saldırısına uğradı ve hayatını kaybetti. Bu saldırı, 1963’ten beri kentteki ilk saldırı oldu. Avustralyalı yetkililer köpekbalığını arıyor.

Köpekbalığının saldırısına uğrayan yüzücünün bedeni dün öğleden sonra Little Bay plajında bulundu. Bölgeye hemen ambulans çağrıldı fakat yüzücü kurtarılamadı.

Olayın ardından civardaki birçok plaj kapatıldı ve insanların denize girmesi yasaklandı.

Köpekbalığı aranıyor

Beyaz köpekbalığını bulmak için helikopter ve drone’ların da katıldığı çalışmalar sürdürülüyor.

Eyalet yönetimi, görgü tanıklarının kaydettiği görüntülere göre saldırgan beyaz köpekbalığının en az üç metre uzunluğunda olduğunu açıkladı.

Görgü tanıkları anlatıyor

Nine News’e konuşan görgü tanığı Kris Lintı, saldırıyı şu cümlelerle anlattı:

“Köpekbalığı gelip dikey olarak yüzücüye saldırdı. Bir bağırma duyduk ve o tarafa döndük, suya düşen bir arabaya benziyordu. Büyük bir su sıçraması ardından köpekbalığını gördük.”

Australia Broadcasting Corporation’a (ABC) konuşan bir başka tanık ise saldırı anında kayalıklarda balık tuttuğunu belirterek “Dehşete kapılmıştım. Titriyordum. Sürekli kustum. Çok, çok üzücü bir durumdu” dedi.

ABC’ye konuşan bölgenin eyalet milletvekili Michael Daley ise bu korkunç olay karşısında şoka uğradığını ve ölen sporcunun neredeyse her gün aynı bölgede yüzdüğünü belirtti.

Olayın yaşandığı bölgede önümüzdeki pazar günü bir yüzme yarışı düzenleneceğini belirten yetkililer, organizasyonun yapılıp yapılmayacağına henüz karar verilmediğini söyledi.

Okyanus kıyılarında her an binlerce köpekbalığı bulunsa da insanlar ile köpekbalıklarının karşılaşma ihtimali son derece düşük. Sidney’de köpekbalıklarının sahile yaklaşmasını engelleyen geniş bir ağ sistemi ve başka engeller bulunuyor. Bu yüzden şehirde köpekbalığı saldırılarına çok nadir rastlanıyor.

Ülkede her yıl genellikle 20 köpekbalığı saldırısı yaşanırken ölüm oranı yalnızca 0.9, yani yılda bir kişiden daha az.

Kaynak: BBC

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.