Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muhalefet liderlerinin 28 Şubat’tan önce Erbakan anmasında buluşması bekleniyor

Güçlendirilmiş parlamenter sistem için anlaşan altı muhalefet partisi lideri, 28 Şubat’ta ortak mutabakat metnini açıklamadan bir gün önce İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan anmasında bir araya gelecek. Medyascope’a konuşan Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, geçen seneki anmada olduğu gibi bu sene de Halkların Demokratik Partisi (HDP) de dahil olmak üzere bütün partilere teklif götürüldüğünü söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ev sahipliğinde Çankaya Belediyesi’nin Ahlatlıbel tesislerinde güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması için 12 Şubat’ta bir araya gelen altı lider, 27 Şubat’ta Haliç Kongre Merkezi’nde bu kez Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek Prof. Dr. Necmettin Erbakan anmasında buluşacak. Anmaya CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin liderlerinin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılması bekleniyor. 

HDP’den Tuncer Bakırhan katılıyor

Öte yandan geçen sene HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın da katıldığı Necmettin Erbakan anmasına, bu sene, HDP Genel Merkezi’nin verdiği bilgiye göre, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan’ın katılacağı öğrenildi. 

Medyascope’a konuşan Saadet Partisi Sözcüsü, Birol Aydın, 27 Şubat’taki anma için bütün siyasi partilere davetiye gönderildiğini belirtti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i telefonla arayıp davet ettiği bilgisini veren Aydın, anmaya Meral Akşener’in de katılmasının beklendiğini söyledi.

İBB’den lojistik destek 

Medyascope’un ulaştığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilileri, belediyenin Erbakan anmasına lojistik olarak destek vereceğini söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bir aksilik olmazsa altı liderin katılacağı anma programında yer alması bekleniyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,18 Şubat günü yaptığı basın toplantısında, “Rahmetli Erbakan’ın anma töreni konusunda İBB olarak Saadet Partisi’ne, ilgili vakıflara ve bütün derneklere yoğun bir destek vererek en saygın bir biçimde anılmasına ortam hazırlıyoruz” demişti. 

2021 yılında düzenlenen Necmettin Erbakan anması

Geçen sene dokuz parti bir araya gelmişti 

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ölümünün 10. yılında Saadet Partisi tarafından düzenlenen geçen yılki , CHP, HDP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti liderlerinin yanı sıra AKP, İYİ Parti ve Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) yöneticiler ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katılmıştı.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.