Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1’de yeni sezon araçları Barselona’da test sürüşleri için piste çıktı

Formula 1’de 2022 sezonunda markaların kullanacağı yeni araçlar, Barselona’da piste çıktı. Görücüye çıkan 10 marka arasında Alfa Romeo dışındakiler yeni sezon araçlarının lansmanlarını yaparken Alfa Romeo, “Alfa Romeo C42” aracını önümüzdeki pazar günü (27 Şubat) tanıtacak.

F1’de sezon öncesi testleri 23-24-25 Şubat tarihlerinde, her gün ikişer (sabah – öğleden sonra) seans halinde yapılacak. Bir yıllık aranın ardından Alex Albon, Williams adına Formula 1’de piste dönüş yapacak.

İlk gün pistte boy gösterecek isimler Red Bull’dan son şampiyon Max Verstappen, Mercedes’ten Lewis Hamilton ve George Russell, Ferrari’den Charles Leclerc ve Carlos Sainz, McLaren’den Lando Norris, Alpine’den Fernando Alonso, AlphaTauri’den Yuki Tsunoda, Aston Martin’den Sebastian Vettel ve Lance Stroll, Williams’tan Alex Albon ve Nicolas Latifi, Alfa Romeo’dan Robert Kubica (yedek pilot) ve Valtteri Bottas, Haas’tan Nikita Mazepin ve Mick Schumacher.

Alfa Romeo, Barselona’da piste kamuflaj renk düzeniyle çıktı. Dokuz markanın 2022 sezonu araçlarına bakalım.

Alpine A522:

Alpine, sponsoru BWT sebebiyle sezonun ilk iki yarışı olan Bahreyn ve Suudi Arabistan’da pembe ağırlıklı araçla yarışacak.

Haas VF22:

Mercedes W13:

Mercedes takım patronu Toto Wolff, 2022 ile birlikte dönülen gümüş rengin Mercedes’in DNA’sında, tarihinde olduğunu söyledi. Mercedes iki sezondur, Lewis Hamilton’a ithafen ırkçılık karşıtı duruşu desteklemek için siyah araçlarla yarışıyordu.

Ferrari F1-75:

Williams FW44:

AlphaTauri AT03:

MCL36 (McLaren):

AMR22 (Aston Martin):

RB18 (Red Bull):

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.