Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

WOW Dünya Kadınlar Festivali 19 Mart’ta başlıyor

“WOW Dünya Kadınlar Festivali İstanbul” 19-20 Mart 2022’de, Kadıköy’deki Müze Gazhane’de gerçekleştirilecek. Festival bu yıl İstanbul’da ilk defa fiziksel katılıma açık olacak.

WOW – Dünya Kadınlar Vakfı ve British Council ortaklığında düzenlenen etkinlik, kadınları ve kız çocuklarını destekleyerek, onların karşılaştıkları güçlükleri ve daha eşit bir dünya için getirdikleri çözümleri görünür kılmayı amaçlıyor.

İlk kez 2010 yılında tiyatro yönetmeni Jude Kelly tarafından İngiltere’de düzenlenen festival bugüne kadar altı kıtada, 30’dan fazla şehirde üç milyondan fazla kişiye ulaştı.

Organizasyon kadınlara müzik, performans, sohbetler ve atölyeler yoluyla hikayelerini ve seslerini paylaşmaları için bir platform sunarak yeni diyaloglar ve işbirliklerinin yolunu açmayı hedefliyor.

Bu yılki program, WOW Vakfı Kurucu Direktörü Jude Kelly ile gazeteci-yazar Zeynep Miraç’ın bir araya geleceği “#Birlikteyiz” başlıklı Açılış Paneli’yle başlayacak. “ WOW Büyük Fikirler”, 5Harfliler’in kürasyonunu üstlendiği “5Harfli Sesler”, “Atölye Çalışmaları”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenecek çocuk atölyeleri yapıldıktan sonra “WOW Sesler” kapsamında “Kültürde Kadın Gücü Benim Şehrim, Benim Sesim” programından kadın müzisyenler bir konser verecek.

“Hızlı Mentorluk”, “WOWsers İstanbul” ve “Sivil Alan” bölümleri festivalde ilk kez bu sene yer alacak.

Program “Birlikte Yemek”, “Birlikte Hareket”, “Gazhane’yi Arşınlayarak Tanıyoruz” etkinlikleri ve kapanış paneliyle sona erecek.

Festivale WOW Vakfı Kurucu Direktörü Jude Kelly, gazeteci -yazar Zeynep Miraç, yazar Şebnem İşigüzel, oyuncu Tamar Çıtak, Hayata Sarıl Lokantası’ndan Ayşe Tükrükçü, Avukat Aslı Karataş, Beril Sarıaltun, müzisyen ve müzik eğitimcisi Mandy Wigby, Elif Cemal, EFG Londra Jazz Festivali’nden Pelin Opçin, WOW İstanbul Kolektif, sanatçı ve tasarımcı Pınar Akkurt, gazeteci Duygu Demirdağ, Birleşik Krallık’tan Vick Bain, Türkiye’den Prof. Dr. Itır Erhart ve Oyuncular Sendikası’ndan Ece Dizdar katılıyor.

Etkinlik boyunca hem simultane Türkçe işaret dili hem de Türkçe-İngilizce sesli çeviri yapılacak.

Festival ile ilgili daha fazla ayrıntıya buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.