Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Akrep Nalan” yaşamını yitirdi

Akrep Nalan” lakabıyla bilinen sanatçı Füsun Nalan Açın (67), Muğla-Bodrum’daki evinde hayatını kaybetti.

Müzisyen Füsun Nalan Açın, Muğla-Bodrum’daki evinde hayatını kaybetti. Açın’ın komşusunun aktardıklarına göre sanatçı evinde fenalaştı. Bir canlı yayına bağlanan komşu, “Sabah saatlerinde fenalaştı. Ambulansı çağırdım ancak gelene kadar vefat etti” dedi.

“Akrep Nalan” lakaplı sanatçı, müzisyenlik kariyeri dışında “Hayat Bilgisi” dizisindeki “Fidan Hoca” karakteri ile de biliniyordu.

Akrep Nalan kimdir? 

26 Nisan 1954’te Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde doğan Füsun Nalan Açın, Ankara’da Bahçelievler Alparslan İlkokulu’nda, ortaokulu Adana Kız Lisesi ile Uşak Ticaret Lisesi’nde tamamladı. Çalışma hayatına 1972-1980 yılları arasında muhasebeci olarak çalışan Açın, sanat hayatına ise Ankara Sanatevi’nde tiyatro çalışmaları yaparak başladı. Açın, ilk oyununu “Hamdi Ortadirek” isimli müzikli ortaoyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Şener Kökkaya ile aynı sahneyi paylaştı.

1978’de “Akrep” lakabını alan sanatçı, oynadığı at yarışında altılı tutturduğu atın adının “Akrep” olması ve bu haberle birlikte gazete manşetlerinde gündem olmasıyla çevresi tarafından bu isimle anılmaya başladı. İlerleyen yıllarda ise bu lakabı sahne adı olarak kullanmaya devam etti.

Müziğe olan ilgisi devam eden Açın, ilk profesyonel sahne çalışmasını 1980’de Hakkı Çağdaş’ın desteği ile “Goldfinger” gece kulübünde gerçekleştirdi. Küçük mekanlarda sahne almaya başlayan Açın, ilerleyen yıllarda İstanbul ve Türkiye’nin her yerinde şarkı söylemeye devam etti.

1991’de Vedat Sakman ve Halis Bütünley’in desteğiyle “Dağ Çiçeği” isimli ilk albümünü çıkardı. 1994 yılında ise Selim Atakan’ın desteği ile “Zil Zurna Sevdalar” başlıklı ikinci albümünü yayınladı ve albümde yer alan “Fânî Dünya”, “Halikarnas”, “Karlar Düşer” parçaları ile ses getirdi. Müzik kariyerinin dışında, “Zirvedekiler” (1994), “Baskül Ailesi” (1997), “Hayat Bilgisi” (2003-2005), “Peki Olur Şekerim” (2003) ve “Aşk Mahkumu” (2004) dizi ve filmlerinde oyunculuk yaptı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.