Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanı değişikliğini yorumladı: “Bu sistemde tek sorumlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır, değişen sadece bakan isimleri”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yerine Vahit Kirişçi’nin atanmasını Medyascope’a değerlendirdi. Kirişçi’yi “işin içinden biri” sözleriyle tanımlayan Gürer, “Umutlu olmak isterdim ama AKP’nin tarım politikaları 20 yıldır aynı. Pakdemirli’yi günah keçisi ilan etmeye çalışsalar da, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tek sorumlusu Erdoğan ve zihniyeti o belirliyor. Zihniyet değişip kamucu bir yaklaşım benimsenmedikçe değişen sadece bakanların isimleri olur.” dedi. 

Haber: Özgecan Özgenç

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “affını isteyerek” görevden ayrılmasını ve yerine Vahit Kirişçi’nin atanmasını Medyascope’a değerlendirdi. Sorunların verilen demeçlerle ortadan kaldırılamayacağına belirten Gürer, “Tarımdaki başarısızlıklar, orman yangınları gibi bütün suçlar Bekir Pakdemirli’ye yıkılarak günah keçisi ilan edilmek isteniyor. Oysa cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tek sorumlusu cumhurbaşkanıdır. Yeni bakanla birlikte bir sistem değişikliği olup olmadığını birkaç ay içerisinde görürüz. Ancak zihniyet değişip, kamucu bir yaklaşım benimsenmedikçe değişen sadece bakanların isimleri olur” diye konuştu.

Ne salgından, ne kuraklıktan, ne de savaştan ders alındığını söyleyen Gürer, sorunların, üretim aşamasında ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. Tarım alanlarının sürekli daraldığına ve Türkiye’de beş milyon hektar tarım arazisinin tarım dışı kaldığına da dikkat çeken Gürer, “Tarımda sorunlar o kadar arttı ki girdi maliyetlerindeki artış, tarımla uğraşan kesimlerin ve tarım alanlarının azalmasına, bu da farklı olumsuz sonuçlara neden oldu” dedi. 

“AKP’nin tarım politikası 20 yıldır aynı”

Gürer, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda çalışma deneyimi olan ve 2001 yılında profesörlük unvanını alan Kirişçi’yi “işin içinden biri” olarak tanımladı ve şunları söyledi: 

Umutlu olmak isterdim ama AKP’nin tarım politikaları 20 yıldır aynı. Tarımsal üretimden vazgeçilmesi ve tarım işletmelerinin özelleştirilmesi anlamına gelen bu politikalar, Dünya Bankası’nın Türkiye için hazırladığı raporlar ve 24 Ocak Kararlarıyla 1980’den bu yana uygulanıyor. İthalatta çözüm arandı ve bu arayış hâlâ devam ediyor. İktidara geldiğinden bu yana AKP ve önce başbakan, daha sonra cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan bu politikaları artırarak sürdürdü.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.