Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tekfen Filarmoni Orkestrası, mart turnesinin bilet gelirini Ukraynalı çocuklara bağışlayacak

Tekfen Filarmoni Orkestrası, 23, 24 ve 26 Mart’ta İzmir, Ankara ve İstanbul’da vereceği konserlerin gelirlerini Ukrayna’daki çocuklara yardım için Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Ukrayna Acil Durum Fonu’na aktaracağını duyurdu. Orkestra ayrıca, bahar turnesinde Ukraynalı piyanist Alexander Romanovsky’yi ağırlayacak. 

Tekfen Holding’in kurucu ortaklarından Nihat Gökyiğit tarafından 1992’de kurulan Tekfen Filarmoni Orkestrası, bahar turnesine hazırlanırken Ukrayna’daki savaş ve yaşanan insani kriz nedeniyle, kuruluş misyonu doğrultusunda bilet gelirlerini UNICEF Ukrayna Acil Durum Fonu’na aktaracağını açıkladı. Konser biletleri satışa çıkarıldı.

İzmir ve Ankara konserlerinin biletleri Biletinial, İstanbul konserinin biletleri ise Passo üzerinden satın alınabiliyor.

Orkestra, 23 Mart Çarşamba günü İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, 24 Mart Perşembe günü CSO Ada Ankara’da ve 26 Mart Cumartesi günü İstanbul Zorlu PSM Ana Salon’da birer konser verecek. 

Orkestranın daimi şefi Aziz Shokhakimov’un yöneteceği konserlerde Sergey Prokofyev’in Romeo ve Jülyet Süitleri’nden seçkiler ve Sergey Rahmaninov’un 2 No’lu Do Minör Piyano Konçertosu seslendirilecek. Tekniği ile müzik eleştirmenlerinin beğenisini kazanan Ukraynalı piyanist Alexander Romanovsky, Rahmaninov’un 2 No’lu Piyano Konçertosu’nu icra edecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dori Kiss Kalafat, barışa hizmet etmek amacıyla kurulmuş olan orkestranın savaşa karşı duruş sergilemesi ve somut bir eylemde bulunması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Kalafat, “Kısaca ‘Savaşma, müzik yap’ diyoruz çünkü tüm insanlığın anladığı tek ortak dil müziktir, müzik evrenseldir” dedi. 

Alexander Romanovsky & Aziz Shokhakimov

Alexander Romanovsky kimdir?

1984 Ukrayna doğumlu Alexander Romanovsky, Imola Piyano Akademisi’nde 15 yıl boyunca Leonid Margarius’un öğrencisiydi, çalışmalarını Londra Kraliyet Müzik Koleji’nde Dmitry Alexeev’in yanında sürdürdü. 17 yaşında Busoni Yarışması’nın birincisi olarak müzik dünyasında hızla yükseldi. Bugün dünyanın önde gelen orkestralarıyla konserler veriyor.

New York Times gazetesi Romanovsky’yi “Çok özel bir piyanist, tonları mükemmel yakalayan, olağanüstü bir icracı olmanın ötesinde, aynı zamanda son derece duyarlı ve çaldığı eserleri berrak kılabilen bir yorumcu” olarak yorumluyor.

Tekfen Filarmoni Orkestrası

Orkestranın temelleri 1992 yılında, Karadeniz Oda Orkestrası olarak atıldı. Sırasıyla Karadeniz, Hazar Bölgesi ve Akdeniz’de 23 ülkeden müzisyenleri bünyesine kattıktan sonra orkestranın kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’in kurucu ortağı olduğu Tekfen’e katıldı. 

Tekfen Filarmoni, namı diğer Üç Denizin Sesi, senfonik orkestranın klasik repertuarına ek olarak, temsil ettiği coğrafyanın müziği ve kendine özgü çalgılarını da sanatsal çizgisinin doğal bir parçası olarak kabul ediyor, topluluk aynı zamanda çocuklara “küçük yaşta klasik müzik sevgisini aşılamaya ve geleceğin bilinçli dinleyicisinin yaratılmasında pay sahibi olmaya” da önem veriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.