Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) 2022 sezonunun dördüncü ve beşinci yarışı olan Paris-Nice ile Tirreno-Adriatico koşuluyor: Genel klasman liderleri Christophe Laporte ve Filippo Ganna

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 33 yarışlık 2022 sezonunda, dördüncü ve beşinci yarış olan Paris-Nice ile Tirreno-Adriatico başladı. Paris-Nice Fransa’da 6-13 Mart, Tirreno-Adriatico İtalya’da 7-13 Mart günlerinde koşuluyor.

18 UCI WorldTeams, dört UCI ProTeams olmak üzere toplam 22 takımın yer aldığı Paris-Nice’in ilk etabını Fransız bisikletçi Christophe Laporte, ikinci etabı Hollandalı Fabio Jacobsen kazandı. İlk turda Jumbo Visma takımı, ev sahibi Laporte’u takiben Primoz Roglic ve Wout van Aert ile üç sırada konumlandı.

Auffargis’ten Orleans’a koşulan ikinci etabı, Quick-Step Alpha Vinly takımından Fabio Jacobsen ilk sırada tamamladı. İkinci etabın ardından genel klasmanda Christophe Laporte’un liderliği sürüyor.

57. kez düzenlenen Tirreno-Adriatico yarışında ise ilk etabı, ev sahibi İtalyan bisikletçi Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) kazandı. 24 takımın mücadele ettiği yarışı Quick-Step Alpha Vinly’den Remco Evenepoel ikinci, UAE Emirates takımından Tadej Pogacar üçüncü sırada tamamladı.

Bugün (8 Mart) ise Fransa’da üçüncü etap, İtalya’da ikinci etap koşuluyor.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.