Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan Biden’a: “Türkiye’ye yönelik yaptırımları kaldırın”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden bu akşam telefonda görüştü. 45 dakika süren görüşmede Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı, bölgesel gelişmeler ve Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceği ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile görüşmesinde, Türkiye’nin Ukrayna’daki krizin çözümünde kolaylaştırıcı konumda olmasının önemini anlattı ve Antalya’da bugün düzenlenen Rusya-Türkiye-Ukrayna dışişleri bakanları toplantısının “diplomasi zaferi” olduğunu söyledi.

“Savunma sanayisindeki yaptırımları kaldırın”

Erdoğan görüşmede Biden’a, Türkiye’ye uygulanan yaptırımların kaldırılması gerektiğini söyledi ve özellikle “savunma alanındaki haksız yaptırımların kaldırılmasının zamanının çoktan geldiğini” belirtti.

Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin ABD’den 40 yeni F-16 alımı ve mevcut F-16’ların modernizasyonunu içeren talebinin en kısa sürede neticeye ulaştırılmasını beklediğini de belirtti.

Dördüncü temas

TSİ 18:20’de başlayan ve 45 dakika süren görüşme, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki dördüncü görüşme oldu.

Biden 20 Ocak’ta göreve geldikten sonra ilk kez 24 Nisan 2021’de Erdoğan ile telefonda görüşmüştü. İki liderin ilk yüz yüze görüşmesi ise 14 Haziran 2021’de Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi kapsamındaydı. Üçüncü görüşme ise 31 Ekim 2021’de İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen G20 Zirvesi’nde gerçekleşmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.