Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da kar ikinci gününde – Ekrem İmamoğlu: “Yarın lütfen evinizde kalın, programınız varsa iptal edin”

İstanbul’da beklenen kar yağışı dün sabah (10 Mart) erken saatlerde başladı ve bugün de (11 Mart) devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşlara evden çıkmamaları için çağrıda bulundu. İmamoğlu’nun AKOM’da Danimarka milletvekilleri ve Danimarka’nın İstanbul Başkonsolosu Anette Galskjøt ile görüşmesi bekleniyor. Peki, hangi tedbirler alındı? Medyascope derledi.

İstanbul’da kar yağışı ikinci gününde etkisini artırmaya başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu sabah erken saatlerde Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) açıklamalarda bulundu.

Kentteki son duruma ilişkin bilgi veren İmamoğlu, “Bazı yerlerde iki-üç saatlik kar yağışı ile beraber 15 santime kadar kar biriktirebilen yağışlar aldı. Bu bölge özellikle Basın Ekspres yolu, TEM otoyolu ve yine kuzeye doğru devam eden hatta yoğunlaştı sabah” dedi.

İmamoğlu, bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini belirtirken, T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı hattında sorun olduğunu ve T5 hattına İETT’nin ek sefer koyduğunu söyledi.

En yoğun kar yağışının yarın (12 Mart) beklendiğini belirten İmamoğlu, vatandaşlara evden çıkmamaları için çağrıda bulundu. İmamoğlu, “Cumartesi için ekstra bir program düşünüyorsanız lütfen yapmayın çünkü cumartesi en yoğun kar yağışının olacağı gün. Dolayısıyla bu hassasiyeti özellikle yarın için gösterin. Evinizde kalın, toplu taşıma kullanın” diye konuştu.

İmamoğlu Danimarka milletvekilleri ile görüşecek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugünkü görüşmelerini de AKOM’da gerçekleştirecek. İmamoğlu’nun Danimarka milletvekilleri ve Danimarka’nın İstanbul Başkonsolosu Anette Galskjøt ile görüşmesi bekleniyor.

Vali Yerlikaya’dan açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı nedeniyle zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması uyarısında bulunarak yeni tedbirleri açıkladı.

Vali Yerlikaya Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki otobüslerin çıkışının durdurulduğunu, TIR ve kamyonların ise İstanbul’a girişinin yasaklandığını duyurdu.

AVM saatlerinde değişiklik

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, alışveriş merkezlerinin bugün 19.00’da kapanacağını bildirdi.

Uçuşlar iptal edildi

Türk Hava Yolları (THY), 11-12 Mart’ta İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları kalkışlı/varışlı bazı seferlerini iptal etti.

THY’den tarafından paylaşılan açıklamada, “11-12 Mart itibarıyla beklenen hava muhalefeti nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları kalkışlı/varışlı seferlere biletli olan yolcularımıza özel haklar tanınmıştır” denildi.

Unkapanı Köprüsü trafiğe kapatıldı

Unkapanı Köprüsü’nün bağlantı noktaları şiddetli rüzgar nedeniyle ayrıldı. Köprü çift yönlü trafiğe kapatıldı. Köprü, ekiplerin çalışmalarının ardından trafiğe açıldı.

İmamoğlu’ndan açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından da paylaşımda bulundu.

İmamoğlu, İstanbul’da kar yağışında en kritik günün yarın (12 Mart) olduğunu yineledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.