Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BioNTech’in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Almanya’nın en önemli tıp ödülünü aldı

Koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech’in kurucu ortakları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin ile Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Katalin Kariko’ya, Almanya’nın en önemli tıp ödüllerinden “Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022 Ödülü” verildi.

Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in kurucu ortakları Özlem Türeci ve Uğur Şahin ile şirketin Başkan Yardımcısı Katalin Kariko, Frankfurt’taki St. Pauls Kilisesi’nde düzenlenen törenle Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022 Ödülü’nü aldı. 120 bin euro değerindeki ödül, Almanya’nın en önemli tıp ödüllerinden.

Paul Ehrlich Vakfı Başkanı Thomas Boehm ödülü verirken yaptığı konuşmada, Türeci, Şahin ve Kariko’yu, hastalıkları önleyen mesajcı RNA’yı (mRNA) geliştirmelerinden dolayı ödüllendirildiklerini belirtti.

“Onur duyduk”

Prof. Dr. Uğur Şahin, törendeki konuşmada, ödülü bilim dünyası adına aldığını dile getirdi ve onur duyduklarını söyledi. Şahin, geliştirdikleri mRNA teknolojisi ile koronavirüs salgınında milyonlarca hayatın kurtarıldığını vurguladı. Şahin, önümüzdeki beş ile 10 yıl içinde mRNA teknolojisi ile bir dizi başarı yakalayacaklarını da aktardı.

Ödülü kazandıkları 2021’de açıklanmıştı

Üç bilim insanının bu ödüle layık görüldüğü Eylül 2021’de açıklanmıştı. Paul Ehrlich Vakfı, konuya ilişkin “Şahin, Türeci ve Kariko, mesajcı RNA’nın (mRNA) hastalığı önleme ve tedavi etmede bir ilke olarak geliştirilmesindeki vizyonları ve azimleri nedeniyle 2022 Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter ödülüne layık görüldü” açıklamasını yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.