Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1’de 2022 sezonuna sayılı günler kaldı: Bahreyn’deki sezon öncesi testleri sona erdi – Red Bull pilotu Max Verstappen en hızlı turu attı

Formula 1’de Bahreyn ev sahipliğinde 10-12 Mart günlerinde gerçekleştirilen sezon öncesi testleri sona erdi. Üç günde 10 takım, en çok tur atan (384) Mercedes’ten en az tur atan (199) McLaren’e sezon öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki seans halinde yapılan sürüşlerin ilk gününde en hızlı turu 1:33.902 ile Pierre Gasly, ikinci gününde ise 1:33.532 ile Carlos Sainz attı. Üç günün sonunda en iyi tur zamanına, 1:31.720 ile son şampiyon Max Verstappen ulaştı. İlk üçü Charles Leclerc (1.32:415) ve Fernando Alonso (1.32:698) tamamladı.

Verstappen’in en hızlı tur performansı:

Formula 1’in resmi sitesinde Lawrence Barretto, test sürüşlerinden sonra, 2022 takviminin ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix’sinden önce gündeme gelen beş soruyu öne çıkardı. Makalede Red Bull’un RB18 ve Verstappen üzerinden haklı özgüvenine değinilirken Ferrari’nin, F1-75 ile zirveyle aradaki farkı kapadığının altı çizildi.

Ferrari yeni aracıyla sezon öncesi hazırlıkları kapsamında Barcelona ve Bahreyn’de toplam 788 tur attı ve yeni araç beğeni topladı. Canal+’tan gazeteci Julien Febreau’ye göre, yarış test sürüşlerinin ertesi günü yapılsa favori Ferrari idi.

Lewis Hamilton ve George Russell, test sürüşlerinin ardından keyfi en yerinde isimler değil ancak Formula 1 takip edenlerin ortak görüşü, sekiz yıldır takımlar şampiyonluğunu kazanan Mercedes ve W13’ün sezonun favorilerinden biri apoletini koruduğu yönünde.

Diğer takımlarda McLaren adına ön aksta yaşanan problem olumsuz, Alpine için son gün performansı olumlu olarak dikkat çekti. Sebastian Vettel kalan yedi takım için yaptığı, şampiyonluğa oynayan takımların hemen ardı için yoğun bir rekabet yaşanacağı öngörüsü, sezon öncesi durumu özetler nitelikte.

Test sürüşlerinin Türkiye’de ayrıca yankı uyandıran noktalarından biri, Vettel’in Ukrayna için barış temalı, aynı zamanda alt tarafında arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) de bulunduğu bayraklara yer veren kaskı oldu. RaceFans’e göre Güney Kıbrıs Otomobil Derneği’nin Uluslararası Otomobil Federasyonu’na (FIA) şikayetinin ardından Vettel, kaskından küçük bayrakları kaldırdı.

Bir yılın ardından Haas’a dönen Kevin Magnussen ve Alfa Romeo’nun yeni yüzü Guanyu Zhou, takımlarıyla takvimin ilk yarışını bekliyor. Öte yandan McLaren, 11 Mart günü Daniel Ricciardo’nun koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

2022 takviminin ilk yarışı, 18-20 Mart tarihlerinde Bahreyn’de gerçekleşecek. Program çerçevesinde cuma ilk iki antrenman seansı; cumartesi 15:00’te üçüncü antrenman seansı, 18:00’de sıralama turları; pazar 18:00’de ise sezonun ilk yarışı koşulacak.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.