Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ile söyleşi: “Genç seçmen arasında birinci partiyiz”

Edgar Şar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ile gençliğin gözünden Türkiye’nin siyaset gündemini, ittifakları ve gençliğin sorunlarının Türkiye siyasetindeki yerini ve CHP’nin çözüm önerilerini konuştu.

“CHP Gençlik Kolları dünyanın en eski gençlik örgütlerinden”

CHP Gençlik Kolları’nın dünyanın da en eski gençlik örgütlerinden biri olduğunu belirten Gençosman Killik, gençlerin siyasete katılımı konusunda gerek genel olarak Türkiye’de gerekse CHP’de bir gelişim olması için çabaladıklarını söyledi.

CHP’nin 100 binden fazla genç üyesinin olduğunu belirten Killik, “1980’lerden itibaren Türkiye’de, apolitik haline geldiği söylenen gençlik, zorluklara rağmen partimizde dinamik bir siyaset yürütüyor. Üyelerimizin ötesinde bir o kadar da gönüllümüz var. Bu konuda mevcut durum yeterli değil ama daha iyisini yapmak üzere çabalıyoruz” diye konuştu.

“Genç seçmen arasında CHP birinci parti”

Seçimlerin zamanında yapılması durumunda 6,3 milyon yeni seçmenin oy kullanacağını belirten Killik, “Bu gençler hayatları boyunca bir başka iktidar görmedi. Bu iktidar eğer gençler için bir şey yapabilecek olsaydı zaten çoktan yapardı. Bu sebeple de gençler arasında CHP şu anda birinci parti ve genel başkanımız da bu konuya çok önem veriyor” dedi. 

“Kadıköy veya Fatih’teki genç seçmenin sorunları aynı”

Killik şöyle devam etti: “Şu an Kadıköy veya Fatih’teki genç seçmenin sorunları hiç olmadığı kadar aynı. O sebeple sadece geleneksel tabanından değil, her taraftan CHP’ye özel bir ilgi olduğunu söyleyebilirim.”  

Kürt meselesi üzerine de konuşan Killik, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye genelinde gençlerin her tarafta sorunları benzer ve genelde günlük hayatlarıyla ilgili. Ancak tabii ki bu sorunlara ek olarak bir de kimliğinden ötürü sorun yaşayan gençler de var. Diyarbakır ziyaretinde yaklaşık 750 genç, genel başkanımız ile samimi bir sohbet gerçekleştirdi ve ona istedikleri soruları sordular. Birçokları açısından gergin başlayan toplantının sonunda genel başkanımız alkışlarla ayrıldı salondan. CHP iktidara geldiğinde yaptıkları sayesinde hem Türk hem de Kürt gençlerinin birçok sorunu aslında beraber çözülmüş olacak.” 

Killik, CHP’nin dahil olduğu ittifaklara nasıl baktığına yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı: “Şu an için muhalefet partilerinin bir arada olması Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli. Bizim kendi aramızda rekabet edeceğimiz günler de gelecek ama önümüzdeki seçimlere kadarki hedeflerimizi gerçekleştirmek için bir aradayız ve bu süreçte kim aday olmuş, hangi koltuk kimdeymiş gibi bir derdimiz olmayacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.