Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Meclisi’nde Türkan Saylan gerilimi devam etti – İYİ Partili Taylan Yıldız: “İnci çamurda erimez”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi mart ayı üçüncü olağan birleşimi bugün (16 Mart) yapıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Meclis Üyesi Ersin Çetin, İBB Başkanlığı’na Çırağan Caddesi’nde kesilen ağaçlar ile ilgili soru önergesi verdi. Dün (15 Mart) Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adının oturduğu sokağa verilmesine ilişkin teklif AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmişti. AKP Grup Başkanvekili Faruk Gökkuş’un, “Sözde aydın, özde mürteci (gerici) olan bir kişinin adının bu şehirde hiçbir sokağa verilmesine müsaade etmeyeceğiz” sözlerine bugün İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız’dan cevap geldi. Yıldız, “İnci çamurda erimez Sayın Gökkuş” dedi. 

İmamoğlu’na soru önergesi 

İBB Meclisi mart ayı üçüncü olağan birleşiminde AKP İBB Meclis Üyesi Ersin Çetin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Çırağan Caddesi’nde kesilen ağaçlar ile ilgili beş maddelik soru önergesi verdi.

Çetin, kesilen 112 ağaç için İBB’yi “ihmalkârlıkla” suçladı. CHP İBB Meclis Üyesi Fidan Arslan Eroğlu, Çetin’e cevap verdi. CHP’nin doğa ve ağaçlara karşı en hassas parti olduğunu belirten Eroğlu, İBB’nin Çırağan Caddesi’nde bir ihmali olmadığını söyledi.

İBB’den açıklama

İBB, “Çırağan Caddesi yenileme projesi” kapsamında, caddede bulunan çınar ağaçlarında kanser ve salgın hastalık tespit edildiğini ve bu ağaçların kesileceğini 7 Aralık 2021’de açıklamıştı. 

İBB’nin açıklaması şöyle: 

“Dolmabahçe, Yıldız Korusu ve devamında Çırağan Caddesi’nde bölgeye kimlik kazandıran anıt ağaç niteliğindeki çınar ağaçlarında doku bozukluğu kanseri tespit edildi. Hastalıklı ağaçlar alanda mevcut olduğu sürece kanser, diğer ağaçlar içinde tehdit oluşturuyordu. Bu riskin önüne geçilmesine yönelik İBB, kaldırılan ağaçların yerlerini boş bırakarak, toprağın dinlendirme yöntemine başvurdu. Böylece, boş bırakılan alanlarda ızgaralar sayesinde hem yaya akışı devam ettirilmiş hem de toprağın hava ile ilişkisi korunmuş oldu. Dinlenme süresi biten yerlere daha sonra tekrar ağaçlandırma yapılacak.” 

Türkan Saylan gerilimi devam etti 

İBB Meclisi’nde dün (15 Mart) Türkan Saylan’ın adının Arnavutköy’de oturduğu evin sokağına verilmesi AKP oylarıyla reddedildi.

AKP Grup Başkanvekili Faruk Gökkuş, “Bu konu daha önce konuşuldu. Kimse bizden riyakarlık beklemesin. Sözde aydın, özde mürteci (gerici) hiçbir kişinin isminin verilmesine burada olduğumuz sürece müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Gökkuş’un Saylan hakkındaki sözlerine İYİ Partili Taylan Yıldız’dan bugün cevap geldi.

Yıldız, Victor Hugo’nun sözünü hatırlatarak, “İnci çamurda erimez Sayın Gökkuş, o yüzden bir ülkenin hafızasına altın harfler ile kazanmış bir kadının, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adını bir sokağa versek ne olur, vermezsek ne olur?” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.