Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Resmi Gazete’de kararname gecesi: 20 atama kararı yayınlandı, iki TÜİK Başkan Yardımcısı görevden alındı, Ticaret Bakan Yardımcılığına atama yapıldı

Resmi Gazete’de atama kararnamesi bolluğu yaşandı. Sabaha karşı saat 04.00 sularında yayımlanan Resmi Gazete’de, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan 20 ayrı atama kararnamesi ile onlarca bürokrat görevden alındı ve onlarca yeni atama yapıldı. TÜİK başkan yardımcıları Umut Serhat İdman ve Nurettin Kaya görevlerinden alındı.

Erhan Çetinkaya 28 Ocak 2022’de yeni TÜİK Başkanı olarak atanmıştı. Daha önceki TÜİK başkanlığı değişikliklerinde de başkan yardımcılarından bazıları görevden alınmış ve yerlerine yeni atamalar yapılmıştı.

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcılığına ise aynı bakanlıkta İhracat Genel Müdürü olarak görev yapan Özgür Volkan Ağar atandı.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve Dışişleri Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Mustafa Geden de görevden alınan bürokratlar arasında yer aldı. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde açık bulunan 29 koltuğa ise yeni atama yapıldı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Ahmet Cevdet Acar atandı.  Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı ve boş bulunan sekiz il müftülüğüne de yeni atamalar yapıldı.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/03/20220317-2.pdf

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.