Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da Ukrayna’ya destek konserinde 12 milyon euro yardım toplandı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 26. gününde. Dünyanın dört bir yanından binlerce kişi Ukrayna’yı desteklemeye devam ediyor. Almanya’nın başkenti Berlin’de dün (20 Mart) düzenlenen “Sound of Peace” kampanyasında, 12 milyon euro yardım toplandı.

Ukrayna’yla dayanışma amacıyla Berlin’de düzenlenen “Sound of Peace” kampanyasında, yaklaşık 15 bin katılımcı bir araya geldi. Kampanya kapsamında aralarında Silbermond , Revolverheld, BossHoss ve Fortuna Ehrenfeld grupları da dahil olmak üzere yaklaşık 50 sanatçı sahneye çıktı.

Soğuk Savaş döneminde bölünmüş Almanya’nın simgesi haline gelen Brandenburg Kapısı’nın yakınında toplanan çok sayıda katılımcı, Ukrayna bayrağını temsil eden sarı ve mavi renklerde pankart açtı.

Kampanyaya destek verenler arasında Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko’yla evli olan Ukraynalı şarkıcı Natalia Klitschko da vardı. Ukrayna’daki direnişin sembolleri arasında yer alan boksör kardeşler Wladimir ve Vitali Klitschko’nun hayatlarının anlatıldığı “Klitschko” belgeseli, Almanya’da gösterime girecek. Gösterimin geliri, “A Heart for Children” kampanyası aracılığıyla Ukrayna’ya gönderilecek. 

Ukraynalı grup Selo i Ludy de Harkov’daki bir sığınakta Bon Jovi’nin “It’s My Life” şarkısını söyleyerek mitinge çevrimiçi olarak katıldı. 

2016’da “1944” isimli şarkısıyla, uluslararası şarkı yarışması Eurovision’ı kazanan Ukraynalı şarkıcı Jamala da kampanyaya destek verdi. Etkinliğe Videolink aracılığıyla katılan sanatçı, katılımcılara “müziğin barışçıl bir güç olduğunu” söyleyerek seslendi.

Almanya’nın Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth, DPA’ya verdiği demeçte, “Barış için kültürü ve Putin rejiminin saldırganlığına karşı, Ukrayna’yla dayanışmayı yürekten destekliyorum” dedi.  

Kaynaklar: Reuters ve DW

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.