Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan zam açıklaması: “İETT’yi ve İSKİ’yi batırmak istiyorlar çünkü gözleri kararmış, akılları gitmiş”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoglu, bugün (25 Mart) Beylikdüzü- Gürpınar’daki kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninin ardından ulaşım zammı teklifinin reddedilmesi ve kendisi hakkındaki suikast iddialarına dair açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri’nin (İETT) zam talebinin Ulaştırma ve Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) reddedilmesinden sonra açıklamada bulundu. Son günlerde artan akaryakıt fiyatlarına dikkat çeken İmamoğlu, “İETT’yi de batırmak istiyorlar İSKİ’yi de batırmak istiyorlar çünkü gözleri kararmış, akılları gitmiş” dedi.

İmamoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Bu şehirde 2019 seçiminden sonra elektriğin fiyatı yüzde 300 artmış su aynı yerde duruyor. İETT’yi de batırmak istiyorlar İSKİ’yi de batırmak istiyorlar çünkü gözleri kararmış, akılları gitmiş. Bu olayın dışında kalmaya çalışıyorum. Şu anda bile istişare ediyorlar ‘A kişisinden B kişisinden haber bekliyoruz’ diyorlar. Kişisel ihtiraslarla değil toplumsal ihtilaçları gözeten bir akılla kendilerine gelsinler. Bu millet bunu unutmaz. İETT çırpınıyor. Biz ister miyiz vatandaşımıza zam yapmayı, istemeyiz. Hadi bakalım alın akaryakıt zammını geri, alın elektrik zammını geriye. Çok yanlış içerisindeler.” 

İmamoğlu’ndan hakkındaki “suikast” iddiasına cevap: “Kaygım yok”

İİmamoğlu, hakkındaki “suikast” iddialarıyla ilgili de konuştu. Hiç bir kaygısının olmadığını dile getiren İmamoğlu, Danıştay saldırısının faili olarak bilinen Osman Yıldırım’ın mektubuna ilişkin şunları söyledi: 

Bu tür hamleler olur olmaz, yazılır çizilir. Birileri bu işi ihbar eder ya da itiraf eder. Şahsen benim beklentim bu işle yetkili, ilgili olan kurum ve kuruluşların gerekli zaman diliminde siyasilere gereken açıklamaları ilgiyle itinayla yapmaları ve işbirliği içinde olmalarıdır. Bunu temenni ediyoruz. Yoksa biz görevimizin başındayız. Bunlar olur, olacaktır da Türkiyemizde bu tür konular geçmişte de olmuştur. Ama biz tam irademizle, gücümüzle, kaygısız bir biçimde işimize devam ediyoruz. Aynı zamanda da tabii yetkililerin, ilgililerin görevlerini iyi yapmalarını diliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 80’e yakın müfettiş gönderip her odada teftiş yapacağım diye ilgi gösteren zatı muhteremleri bu konuyla ilgili de azami ilgiyi göstermeye davet ediyorum.”  

Basına sızdırılan MOBESE görüntülerini hatırlatan İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu mektubu yazan kişinin söyledikleri beni çok ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren tarafı şu hâla bu kadar ayıp, bu kadar kötü bir durum bize yaşatan, yani MOBESE meselesi ciddi bir meseledir. Özel yaşama müdahaledir. Bunu bize yaşatan kurum yetkilileri, bakandan başlamak üzere aşağıya doğru tek bir yazımıza, soruşturmamıza henüz tek bir cevap vermemiştir. Ama bu konudan asla vazgeçmeyeceğiz. Hukuki takibimiz devam etmektedir. Sadece o ayıp değil ki. Bir bakıyorsunuz bir ağaç meselesi gündeme geliyor. Yine bir milletvekili bir MOBESE kaydını paylaşıyor. Herhalde tahmin ediyorum bu MOBESE meselesi bir link ile milletvekillerine mi bağlandı veya işte AK Parti’li bazı yetkililere mi bağlandı? Onlar üzerinden istendiğinde görüntüler paylaşılabiliyor mu? Böyle bir sistem mi var? Açıklasınlar bunu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.