Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Meclis Üyesi Amine Cansu Kaba zehir zemberek sözlerle AKP’den istifa etti: “Adaletten uzaklaşma, itibarsızlaştırma, makam ve mevki sahiplerinin liyakatsizliği nedeniyle partimden ayrılıyorum”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi üyesi Amine Cansu Kaba, AKP’den istifa etti. Sosyal medyadan açıklamada bulunan Kaba, AKP’yi sert sözlerle eleştirdi. İBB Meclisi’nin AKP grubunda başka istifaların da olabileceği kulislerde konuşuluyor.

2019 yerel seçimlerinde İstanbul’un Üsküdar ilçesinden İBB Meclis üyesi seçilen Amine Cansu Kaba, bugün (28 Mart) AKP’den istifa etti.

Kaba, istifasını sosyal medyadan duyurdu.

AKP’yi sert bir dille eleştiren Kaba, şunları söyledi:

“19 yaşında, vatanım ve milletim için büyük ideallerle adım attığım partimden ayrılma sebeplerim: adaletten uzaklaşma, zaman içinde insanların itibarsızlaştırılması, makam ve mevki sahiplerinin liyakatsizliği ve başta gençlik olmak üzere umudun yok edilmesine kadar giden bu yolda vicdanları yaralayan ve ‘bu kadarı da olmaz’ dediğimiz yanlışlardır.”

AKP’den istifa eden Kaba, Gelecek Partisi’ne mi geçecek?

İBB Meclisi’nin AKP grubunda başka istifaların da olabileceği kulislerde konuşuluyor.

Kaba’nın Gelecek Partisi’ne geçeceği iddiaları da gündemde.

Medyascope’a konuşan Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, “Vicdani hassasiyetini kaybetmeyen her arkadaşımız, bu kötü gidişata tavrını koyacaktır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.