Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Barolar Birliği, Boğaziçi Üniversitesi’nde hukuk fakültesi açılması kararına karşı Danıştay’a başvurdu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Boğaziçi Üniversitesi’nde hukuk fakültesi açılması kararına karşı açılan davaya katılma ve kararın yürütmesinin durdurulması talebiyle Danıştay’a başvurdu.

TBB’nin yazılı açıklamasında anayasa ve yasalarda, fakültelerin kanunla kurulacağının hükme bağladığı hatırlatılarak, “Cumhurbaşkanı kararı bireysel işlem niteliğinde olduğundan, düzenleyici işlem nitelikli dava konusu karar açıkça Anayasa’ya aykırıdır. Ayrıca gerekli ihtiyaç analizleri ve akademik alt yapı çalışmaları yapılmadan kontrolsüz şekilde açılan hukuk fakültelerine bir yenisinin daha eklenmesinde hiçbir kamu yararı bulunmamaktadır” denildi.

TBB’nin Boğaziçi Üniversitesi’nde Hukuk ve İletişim fakültelerinin kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararına karşı açılan iptal davasına, davacılar yanında “Hukuk Fakültesi kurulmasına ilişkin kısım yönünden” katılma talebinde bulunulduğu belirtildi.

Ayrıca Danıştay’a yapılan başvuruda, Cumhurbaşkanlığı kararının iptali ile yargılama sonuçlanıp hüküm verilinceye kadar yürütülmesinin durdurulmasının talep edildiğine dikkat çekildi.

TBB’den akademisyenler ve öğrencilerinin hukuk mücadelesine destek

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri,23 Mart’ta TBB Başkanı Erinç Sağkan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etmiş ve akademik özgürlük için yürüttükleri hukuki mücadelede destek istemişti.  

24 Mart’ta Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 104. kez düzenlenen Adalet Nöbeti’nde gündem Boğaziçi Üniversitesi’ydi.

Burada konuşan TBB Başkanı Erinç Sağkan, “Bu mücadelenin bütün aşamalarında avukatlar olarak yanı başlarında olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.