Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesinde: TÜİK’e göre yüzde 61, ENAG’a göre yüzde 142

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre tüketici fiyatları (TÜFE) mart ayında yüzde 5,46 arttı. Şubat ayında yüzde 54,44 olan yıllık enflasyon ise yüzde 61,14’e ulaştı. Bu oran 2002’den bu yana kaydedilen en yüksek enflasyon olarak kayda geçti. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise enflasyon mart ayında yüzde 11,93 artarken, bir yıllık artış yüzde 142,63 oldu.

TÜİK’in açıkladığı istatistikler

Ulaştırma yüzde 99, gıda fiyatları yüzde 70 arttı

TÜİK’in açıkladığı istatistiklere göre bir yılda fiyatı en çok yükselen harcama bedeli ulaşım oldu. Ulaştırma fiyatları son 12 ayda yüzde 99,12 arttı. Gıda ve alkolsüz içeceklerin fiyatlarında son bir yıldaki artış yüzde 70’i geçerken eflasyon oranının en yüksek arttığı üçüncü harcama grubu ise yüzde 69 ile ev eşyası oldu.

ENAG’ın hesaplamasına göre ise aylık enflasyon oranı yüzde 12’ye ulaşırken son 12 aylık enflasyon ise yüzde 142,6 olarak ölçüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.