Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a video mesaj ile yanıt: “Bizim memlekette tahsildara ekonomist denmez”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkında açtığı 1 milyon liralık tazminat davasına ilişkin bir video mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu video mesajında, “Beyefendi incinmiş, hemen mahkemeye koşmuş. Bizim memlekette tahsildara, tahsildar derler. Çeteye de çete. Gücenme” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında söyledikleri ve sosyal medya hesabındaki paylaşımları gerekçesiyle 1 milyon liralık tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu, davaya ilişkin sosyal medya hesabından bir video mesaj paylaştı.

Kılıçdaroğlu videoda şunları söyledi:

“Sevgili halkım merhaba. Geçenlerde şahsım her zamanki gibi bana hakaretler edip, kendisini ekonomist ilan etti. Ben de kendisine ‘Olsan olsan beşli çetenin tahsildarı olursun’ dedim. Beyefendi incinmiş, hemen mahkemeye koşmuş. Bu tanıma ihtiyati tedbir kararı çıkarmaya çalışıyor.

Bizim memlekette tahsildara, tahsildar derler. Çeteye de çete. Bunda gocunacak bir şey yok. Bak Türk Dil Kurumu ne diyor? ‘Bir kimseye veya bir kuruluş adına para toplamakla görevli kimseye tahsildar denir’. Ayıp olan şey bunu halk için yapacağın yerde beşli çete için yapmak. Sevgili şahsım, tahsildara ekonomist denmez bizim memlekette. Gücenme.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.