Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Britney Spears, vasilik altında geçen yıllarını anlatacağı bir kitap yazacağını duyurdu: “İyileştirici bir süreç”

Dünyaca ünlü şarkıcı Britney Spears, yaşadığı psikolojik sorunlar sebep gösterilerek 2008 yılında babasının vasiliği altına alınmıştı. Spears, 13 yıl boyunca babasının vasiliği altında yaşadıktan sonra, 12 Kasım 2021’de özgürlüğüne kavuşmuştu. Şarkıcı, vasilik altında geçirdiği yıllarını anlatacağı bir kitap yazacağını duyurdu.

Şarkıcı Britney Spears, Instagram hesabından paylaştığı mesajında hayat hikâyesini anlattığı bir kitap yazacağı haberini duyurdu ve ardından paylaşımını sildi. Şarkıcının kitapta kızıyla ilişkisini, genç yaştaki kızının 2017’de geçirdiği ölümcül kazayı ve vasilik altında kaldığı dönemini anlatması bekleniyor.

Paylaşımında, yazacağı kitabında “hiçbir zaman açıkça ifade edemediği” acı verici olayları anlatacağından belirten şarkıcı, kitap yazma sürecinin kendisi için “iyileştirici” olduğunu söyledi.

Annesine ve kız kardeşine eleştiri

Spears gönderisinde, vasilik altında kaldığı dönemde, kendisi bir bardak kahve almaya bile gidemezken kendisi hakkında kitap yazan kız kardeşini ve annesini de eleştirdi. 

Ne olmuştu?

Dünyaca ünlü şarkıcı Britney Spears, 2007’de yaşadığı psikolojik sorunlar sebep gösterilerek, akıl sağlığı ile ilgili endişeler nedeniyle 2008 yılında iki kez hastaneye yatırılmıştı. Ardından Spears’ın vasilik görevi, babası Jamie Spears’a verilmişti. 

Vasilik, demans ya da akıl hastalıkları nedeniyle kendi kararlarını veremeyen kişilere mahkeme tarafından bir koruyucu atanması anlamına geliyor.

Jamie Spears’a verilen vasilik yetkileri iki bölüme ayrılıyordu. Birincisi, şarkıcının malvarlıkları ve mali işlerini kapsarken, diğeri Spears’ın kişisel güvenliğini içeriyordu. Baba Jamie Spears, kızının tüm varlığını yasal vasisi olarak kontrol etmeye başladı. 

13 yıl boyunca babasının vasiliği altında yaşayan şarkıcı, 12 Kasım 2021’de Los Angeles’ta görülen dava sonrasında özgürlüğüne kavuştu. Dava sonucuna göre, Spears’ın kişisel hayatını ve tüm malvarlığını kontrol eden babasının vasiliğinin son verildi.

Medyascope‘un dünyada yaşanan gelişmelere yer verdiği podcasti Spektrum‘un 24. bölümünde dünyanın bir numaralı yıldızıyken birdenbire bambaşka bir hayata sürüklenmek zorunda kalan Britney Spears’ın tutsak hayatını ele almıştık. Spears bölümüne buradan ulaşabilirsiniz. 

Kaynak: BBCThe Independent

Derleyen: Tuğbanur Toprak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.